Med Teslas nye «husbatterier» vil solcellepaneler kunne få langt større nytteverdi.
Med Teslas nye «husbatterier» vil solcellepaneler kunne få langt større nytteverdi. (Bilde: Olivier Le Queinec/Shutterstock.com)

Tesla vil at hjemmet ditt skal gå på batterier

Elbilselskapets nye «husbatterier» kan bli revolusjonerende.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere denne måneden lagde Tesla-grunnleggeren Elon Musk stor furore da han via en Twitter-melding kunngjorde at selskapet hadde en helt ny produktlinje på gang – som denne gangen ikke skulle dreie seg om biler. Det ble spekulert i om det kunne dreie seg om et nytt «hjemmebatteri»-konsept, og nå er dette bekreftet.

Nettstedet Bloomberg har nemlig fått innsyn i en e-post fra sjefen for Teslas investoravdeling, Jeffrey Evanson, som ble sendt til analytikere og investorer nylig. I e-posten kommer det frem at Tesla skal dra sløret av et «veldig stort» batteri den 30. april.

Kan gjøre hus mindre avhengige av strømnettet

Selve detaljene foreligger altså ennå ikke, annet enn at Tesla under avdukingen skal redegjøre i detalj for de store fordelene ved selskapets nye batteriløsning, og hvorfor tidligere, tilsvarende konsepter ikke har fungert. Mer informasjon skal komme neste uke.

Tesla-grunnleggeren Elon Musk skal avsløre de nye batteriene den 30. april.
Tesla-grunnleggeren Elon Musk skal avsløre de nye batteriene den 30. april. Foto: Helga Esteb/Shutterstock.com

Batteriene som Tesla har på gang er en ny type lithium-ionbatterier som husholdninger og bedrifter kan bruke til å lagre strøm som genereres ved hjelp av solcellepaneler. Selskapet har allerede installert prøvebatterier i blant annet et antall Wal-Mart-butikker i USA gjennom selskapet SolarCity, hvor Elon Musk er styreleder. 

Meningen med batteriene er at de skal fungere som et supplement til det tradisjonelle strømnettet for å avlaste dette ved ekstra høye energibehov, og på sikt kan skal det også kunne redusere behovet for levering av elektrisitet over strømnettet. Musk har sagt at designet til batteriene allerede er klart, og at produksjonen skal starte om et halvt års tid.

Kan lagre overskuddsstrøm

Som nettstedet Slashgear peker på kan batteriene være nyttige i situasjoner hvor man har et overskudd av energi, siden man da kan lagre denne energien i stedet for å selge overskuddet tilbake til strømnettet, slik amerikansk lovgivning nå legger til rette for.

Hvordan reguleringsmyndighetene vil ta imot det nye konseptet er uvisst, men det er ikke helt usannsynlig at de ønsker å ha en finger med i spillet med tanke på den potensielle reduksjonen i inntekter fra strømavgifter som batteriene kan føre til. For flere detaljer om Teslas nye «husbatterier» må vi altså vente til torsdag 30. april.

I mellomtiden kommer Tesla stadig med nye bilmodeller: Nå har selskapet lansert en ny «billigmodell» med mye kraft og lang rekkevidde »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen