Tesla-trøbbel i USA
Teknofil
(Bilde: Tesla Motors)

Tesla-trøbbel i USA

Nektes å selge sine egne biler i New Jersey.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den amerikanske el-bilprodusenten Tesla har akkurat fått en solid smekk på lanken i hjemlandet sitt. Delstaten New Jersey har akkurat erklært at Tesla ikke lenger får selge biler direkte til forbrukerne, og må i stedet gå via tredjepartsbutikker.

Får ikke selge selv

I resten av landet, bortsett fra Texas og Arizona som også har innført et lignende forbud, selger Tesla bilene sine via egne Tesla-butikker. På denne måten har de kuttet vekk tredjeparts bilselgere fra salgskjeden, noe New Jerseys borgemester ikke syntes noe om. 

Selv om et lignende forbud har hindret Tesla å selge bilene sine direkte i Texas og Arizona, regnes New Jersey som det største slaget i trynet så langt. Delstaten er blant de aller rikeste i landet, og innbyggerne er angivelig kjente for å like dyre biler, skriver The Verge.

Føler seg lurt

Tesla er naturlig nok misfornøyde med avgjørelsen, og skriver i bloggen sin at de føler seg lurt av borgemesteren Chris Christie. Ifølge Tesla skal borgemesteren ha gitt dem god tid på å svare for seg før avgjørelsen ble tatt, men bare ett døgn før vedtaket gikk igjennom, skal borgemesteren ha angret seg.

Tesla kaller avgjørelsen et slag mot det frie markedet, og hevder de må ha sine egne butikker for å kunne lære opp kjøperne om el-biler før de selger dem. 

Du kommer til å måtte vente lenge på ny Tesla: 
Tesla model X utsatt igjen »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen