Tesla har problemer med automatiseringen. Dette bildet viser innsiden av Model 3-fabrikken.
Tesla har problemer med automatiseringen. Dette bildet viser innsiden av Model 3-fabrikken. (Foto: CBS/Youtube)

Tesla stanser Model 3-produksjonen i en uke

– For mye automatisering, sier Musk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en kjent sak at Model 3-produksjonen ikke akkurat har gått på skinner siden oppstarten, og det jobbes ennå iherdig med å fikse flaskehalsene. Nå har Model 3-produksjonen midlertidig stanset i enda et forsøk på å få sving på sakene, melder BuzzFeed.

Tesla-ansatte bekreftet overfor nettstedet at Model 3-produksjonen opphørte uten varsel på mandag, og vil vare en ukes tid. De ansatte skal visstnok kunne ta ut betalte feriedager til produksjonen kommer i gang igjen, eller bli hjemme uten lønn.

Talspersoner for Tesla uttalte både overfor BuzzFeed og The Verge at grunnen til produksjonsstansen er at det trengs forbedringer av automasjonen ved fabrikkene.

Skal ha overdrevet automatiseringssatsingen

Tesla Model 3. Bilde: Tesla

Elon Musk har selv indikert at de har problemer med dette. I en Twitter-melding som Musk publiserte på fredag skriver han at Tesla har begått en feil ved å basere seg på «overdreven automasjon», og at mennesker er «undervurderte» i produksjonssammenheng. Hvorvidt dette vil føre til endringer av selve produksjonsprosessen er uvisst.

Tesla selv sier for øvrig at produksjonsstansen er planlagt, noe de også sa i forbindelse med den forrige produksjonsstansen som fant sted i februar i år. Den gang sa selskapet at pausene skal føre til høyere produksjonstempo.

Elbilprodusenten ligger imidlertid ennå et godt stykke bak målene sine. I den seneste kvartalsrapporten meldte selskapet at 2020 Model 3-biler var blitt bygget den siste uken i det første kvartalet, som er en del under målet på 2500 i uken. Til sammen ble det imidlertid produsert 9766 Model 3-biler i det første kvartalet, noe som er en kraftig økning fra siste kvartal i fjor, da kun 2425 biler rullet ut av fabrikken.

Tesla har som mål å komme opp i en ukentlig Model 3-produksjon på 5000 biler innen utgangen av det andre kvartalet i år. Å få fart på Model 3-produksjonen er desto viktigere med tanke på at Model Y-produksjonen nå også står for døren, ifølge kilder som Reuters var i kontakt med nylig.

Lyst til å se hvordan Model 3-produksjonslinjen ser ut? Musk ga nylig et sjeldent innblikk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen