Tesla slipper «prompe-app» til bilene sine
(Foto: Montasje)

Tesla slipper «prompe-app» til bilene sine

Jepp, du leste helt rett.

Denne helgen sendte Tesla-sjefen Elon Musk ut en ny melding på Twitter som hintet om at de jobbet med et ganske underlig prosjekt: «Tesla 💨-app nesten klar. Viktig å få hver eneste note riktig!», skrev han. 

Mange tolket emojibruken som et tegn på at de skulle slippe en prompeapp, og nå viser det seg at de hadde rett. 

Via en spesiell meny kan Tesla-eiere nå finne frem til en egen applikasjon som lar deg velge mellom en rekke prompelyder. De kan enten aktiveres ved at du trykker på dem, eller hver gang du bruker blinklysene. 

Det var nettstedet Electrek som først omtalte den nye «appen». 

Flere forskjellige lyder

Prompelydene i Teslas biler har fått en rekke forskjellige navn, som tilsynelatende alle er referanser til Elon Musks andre selskaper: 

  • Not a Fart
  • Short Shorts Ripper
  • Falcon Heavy
  • Ludicrous Fart
  • Neurastink
  • Boring Fart
  • I'm so random 

Lanserer også «romansemodus»

I samme oppdatering har Tesla også rullet ut noe de har kalt for romansemodus. Aktiverer du den vil hele hovedskjermen vise en koselig peis og varm luft vil blåses ut fra viftene i bilen. I tillegg rapporterer brukere at det spilles av romantisk musikk. Ifølge nettstedet Teslarati skal en Model S-eier ha fått høre på Marvin Gayes Sexual Healing da han aktiverte modusen. 

Du kan se video av peisen i aksjon på Reddit.

Slapp egen julenissemodus i fjor

Tesla har gjort flere slike spøker i bilene sine før. I fjor lanserte de en egen reinsdyrmodus som forvandler autopilotgrensesnittet til en sledekjørende julenisse med reinsdyr, hvor blinklyslydene er byttet ut med julebjeller. Du kan også aktivere en egen musikkmodus på Model X som får den til å spille av musikk og vifte falkevingedørene i takt med musikken. 

Andre litt mindre tulleting Tesla har implementert er et tegneprogram som lar deg tegne på hovedskjermen i bilen, samt en håndfull retrospill du kan spille mens bilen er parkert

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen