Tesla slapp på generalforsamlingen i går et nytt bilde av den kommende Model Y.
Tesla slapp på generalforsamlingen i går et nytt bilde av den kommende Model Y. (Foto: Tesla)

Tesla slipper nytt bilde av Model Y

Og Elon Musk fleiper med at bilen ikke vil ha ratt.

I forbindelse med generalforsamlingen i går slapp Tesla en ny skisse av den kommende Model Y. 

Bildet viser fronten av bilen fra en annen vinkel enn den ene skissen vi tidligere hadde sett, som viste bilen rett forfra. 

Skissen viser en bil med et ganske kort panser, en svært flat snute og ikke minst en  lav, flat frontrute, ikke ulikt designkonseptene til mange andre biler.

Ser vi på bilder av Model X tatt fra samme vinkel, viser designskissen en særdeles lik bil, men Model Y blir både mindre og billigere. Tesla-sjef Elon Musk har tidligere sagt at bilen vil få falkevingedører slik Model X har, men det er også omtrent alt vi vet om bilen.  

Trykk og dra på bildet under:

Vi aner selvfølgelig ikke noe om størrelsesforholdene på bilen, men forsøkte oss på denne sammenlikningen med Model X tatt fra nøyaktig samme vinkel. (Dra i slideren)

Ikke noe skinn  

På generalforsamlingen slapp Musk også en liten ny detalj.  

– Model Y kommer ikke til å ha noe skinn innvendig, ikke engang på rattet...om den i det hele tatt får et ratt, sa Musk. 

Tidligere kastet han ut en lansering i mars 2019 på Twitter, og den informasjonen ble også gjentatt på møtet i går, hvor det også ble stemt for at Musk skulle få beholde plassen som styreleder, etter at flere aksjeeiere foreslo å bytte ham ut

Bilen skal i produksjon i 2020, og Musk har tidligere sagt at bilen kommer til å kvitte seg med dagens 12-voltsbatteri, og heller drive bilens elektronikk på en annen måte. Det skal blant annet gjøre det nødvendig med betraktelig mindre kabling i bilen, noe som forenkler produksjonen. 

Først var planen å bygge Model Y på samme plattform som Model 3. Så gjorde Musk om planene og sa den skulle bygges på en egen plattform, før han snudde igjen og sa Model 3-plattformen skulle brukes fordi det ville bringe bilen raskere til markedet.

I etterkant av det har han igjen skrytt av at bilen vil bli en «produksjonsrevolusjon», så det er foreløpig helt i det blå hva som blir resultatet. 

Gratis Autopilot-perioder 

Musk varslet i går også at de kom til å rulle ut gratis prøveperioder på Autopilot til Tesla-eiere som har kjøpt biler med Autopilot-maskinvare inkludert, men ikke betalt for å aktivere den. Tesla varslet også at de kommer til å bygge en fabrikk i Shanghai i Kina for å unngå Kinas stive importavgifter. 

De viste også frem en ny prototype på den kommende Roadster-modellen, og Musk varslet at bilen vil få en egen SpaceX-tilvalgspakke som han omtalte som «galskap».  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen