Tesla slipper en egen kinesisk variant av Model 3 i Kina
(Foto: Tesla)

Tesla slipper en egen kinesisk variant av Model 3 i Kina

Skal produseres i selskapets nye fabrikk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla jobber med å ferdigstille fabrikken «Gigafactory 3» i Kina, som skal være klar for å produsere biler mot slutten av året. Nå, et godt halvår før fabrikken trolig åpner, avslører de prisen kinesiske kunder vil måtte betale for en Model 3. 

Prisen for en «Standard Range» Tesla Model 3 vil være på 328 000 yuan, 417 000 kroner, og være klar for levering om seks til 10 måneder for dem som bestiller nå. Det er betydelig mer enn det bilen koster i Norge, hvor den starter på 367 700 kroner.

For kineserne er det likevel en lavere pris enn de betaler i dag for den samme versjonen produsert i USA, som de har betalt 480 000 kroner for. 

Slipper enorme importavgifter

Gigafactory 3 i Kina begynner allerede å ta form. Dette bildet er tatt den 26. mai av Jason Yang via en drone. Foto: Jason Yang/YouTube

Den store prisforskjellen er en konsekvens av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina, som stadig setter tariffer på forskjellige produktkategorier.

Kina innførte nylig en avgift på 25 prosent for alle biler importert fra USA, noe som har skapt mye trøbbel for Tesla. Denne avgiften var tidligere på 10 prosent, og da skal Tesla ha levert over 1000 biler per dag i snitt til Kina, ifølge nettstedet CleanTechnica. Hva tallet er nå er ikke kjent, men det skal ha blitt betydelig lavere. 

Med Teslaer produsert direkte i Kina vil de slippe de høye importavgiftene, og kunne selge bilene til en lavere pris, samtidig som det reduserer transportutgiftene betydelig.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen