Tesla-sjef Elon Musk ga verden et sjeldent innblikk i Model 3-produksjonslinja

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla-sjef Elon Musk har i det siste oppgitt at han har sovet på fabrikkgulvet for å få fart i produksjonen av Model 3. 

Denne uken ga Musk folk for første gang innsyn i produksjonslinja for bilen, gjennom et sjeldent intervju og rundtur med programmet CBS This Morning

– Vi ble selvtilfredse 

I intervjuet sier Musk at selv om han hadde ventet et «produksjonshelvete» med Model 3, så er situasjonen blitt enda vanskeligere enn han hadde sett for seg. 

– Det er verre enn jeg trodde. Vi ble selvtilfredse rundt noen av tingene som vi følte at var vår kjerneteknologi. Vi la for mye ny teknologi inn i Model 3 samtidig. Det burde ha vært gjort i stadier, sier Musk til CBS. 

Han medgir også at produksjonslinja lente seg for mye på roboter. 

– Vi hadde et helt gærent nettverk av samlebånd som ikke fungerte, så vi kvittet oss med det hele, sier Musk, som oppgir at de har delt produksjonen i tre deler. Delen i midten, som innebærer å montere sammen ramma og batteriet, kalles internt for «giftermålet».

– Hva er vanskeligst? Før, under eller etter giftermålet, spør CBS' journalist Gayle King. 

– Det er giftermålet, svarer Musk. 

Tesla-sjef Elon Musk ga CBS This Morning et innblikk i produksjonslinja for Model 3 denne uken. Foto: CBS/Youtube

Bak målet, men optimistisk 

Han oppgir at selskapet de siste sju dagene har produsert 2071 Model 3-biler. 

– Vi har fått låst opp noen av de kritiske tingene som holdt oss tilbake fra å produsere 2000 biler i uka. Siden da har vi fortsatt å levere 2000 biler i uka. 

Det er fortsatt bak det siste målet om å nå 2500 biler i uka innen utgangen av mars. Det målet inkluderer også en dobling før utgangen av andre kvartal, altså 5000 biler i uka. 

Likevel ser Musk lyst på tingenes tilstand: 

– Jeg er ganske optimistisk over hvor Tesla befinner seg på nåværende tidspunkt. Jeg har en klar forståelse av veien ut av helvetet. Det er noe jeg ikke tidligere har hatt, sier Musk til CBS. 

Han oppgir at han håper å ha levert ut biler til alle som forhåndsbestilte ved lanseringen i fjor i løpet av tre til seks måneder. I Norge vil vi nok imidlertid ikke se bilen før til neste år. 

Tesla-sjefen viser også frem sofaen han sover på når han overnatter i fabrikken, men medgir at den er såpass smal at han ofte heller velger å sove på gulvet. 

Elon Musk fortalte CBS at de i starten lente seg for mye på roboter og samlebånd til Model 3-produksjonen. Fortsatt gjør roboter imidlertid store deler av jobben. Foto: CBS/Youtube

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen