Tesla Norge har tatt inn en amerikansk Model 3 for å vise frem til potensielle kjøpere.
Tesla Norge har tatt inn en amerikansk Model 3 for å vise frem til potensielle kjøpere. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Tesla sikter på 7000 Model 3-enheter i uka før desember

Denne sommeren nådde endelig Tesla produksjonsmålet sitt for Model 3: 5000 enheter i løpet av én uke. Opprinnelig var dette et produksjonsmål selskapet ønsket å nå allerede før utgangen av 2017, men produksjonsproblemer førte til seks måneders forsinkelse. 

Nå avslører en intern e-post sendt ut av Teslasjefen Elon Musk at de sikter på en produksjon på 7000 Model 3-enheter på én uke. Dette håper han er mulig allerede før desember. 

1000 Model 3 hver eneste dag

  Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Skulle Tesla lykkes vil det altså bety 1000 nye Model 3-enheter hver eneste dag, noe som ville vært en signifikant økning fra dagens tall. For å klare dette skriver Musk i e-posten til sine ansatte at samtlige avdelinger er nødt til å produsere 50 enheter i timen. 

Merk at dette er en intern e-post som har blitt gjort tilgjengelig via nettstedet Electrek, og ikke noe Musk har lovet offentlig, slik han har vært kjent for å gjøre tidligere

Da selskapet la frem kvartalstallene sine i slutten av oktober sa de at de i gjennomsnitt produserte 4300 Model 3-biler hver uke. 5000 enheter på én uke var altså en god uke over gjennomsnittet. Skal de klare 7000, 1000 biler hver eneste dag, har de et godt stykke å gå. 

Kommer snart til Norge

Tesla viste offisielt frem Model 3 i Norge i forrige uke på showrommet sitt på Skøyen. 

Tesla Model 3-bilene som kommer til Norge vil støtte den europeiske ladestandarden CCS. Foto: Tesla

Elon Musk har tidligere sagt at de forventet å starte opp produksjon av et «signifikant volum» av biler ment for Europa i januar, og starte kundeleveringer i februar-mars. 

Fra Tesla Norge har vi hørt at Model 3 skal være tilgjengelig i løpet av første halvår 2019. 

Nordmenn som har forhåndsbestilt en Model 3 vil bli invitert til å konfigurere bestillingene sine, altså spesifisere hva slags utstyr bilen skal ha, før nyttår. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen