Tesla Model 3 kommer nå i en rimelig utgave i Norge.
Tesla Model 3 kommer nå i en rimelig utgave i Norge. (Bilde: Tesla)

Tesla senker innstegsprisen for Model 3 Performance

Og det blir billigere å bestille firehjulstrekk.

Tesla har akkurat oppdatert bestillingsnettsiden sin, og gjør flere varianter av Model 3 billigere. Hovedsakelig gjelder det den kraftigste Performance-utgaven, som både blir billigere og flere av tilleggene blir valgfrie.

Mens den før startet på 78 000 dollar, eller rundt 635 000 norske kroner, kan den nå bestilles med litt mindre utstyr for 64 000 dollar, eller omlag 520 000 norske kroner, melder Electrek

Flere tilvalg

Tesla deler altså opp Performance-oppgraderingen i to – hvor grunnprisen blir lavere ettersom noen av tilleggene er valgfrie.

Frem til nå har de som har bestilt fått for eksempel fått med 20 tommers hjul om de valgte Performance-utgave av Model 3. Dette blir nå heller et tilvalg for de som bestiller seg et eksemplar. 

Sammen med større hjul får du en bakspoiler i karbonfiber, pedaler i aluminium, bedre dekk i form av Michelin Pilot Sport 4S, og ikke minst økt topphastighet.

Uten pakken «Performance Upgrades» går bilen i maksimalt 145 mph (232 km/t), mens den økes til 155 mph (248 km/t) om du velger denne tilleggspakken. 

Billigere å kjøpe firehjulstrekk 

En annen ting som blir billigere å anskaffe er tomotorsløsningen som gir deg firehjulstrekk. Dette har normalt vært en oppgradering som har kostet 5000 dollar, eller rundt 40 500 norske kroner. 

Nå betaler du 4000 dollar for den samme oppgraderingen, altså cirka 32 500 norske kroner. Det betyr at en Model 3 med firehjulstrekk og det store batteriet nå starter på 53 000 dollar, eller omlag 431 000 norske kroner. 

Er du på jakt etter hvit skinn i bilen er det også mulig å kjøpe dette. Da må du betale 1500 dollar mer enn om du velger sort skinn. 

Standardutgaven kommer kanskje i år

Enn så lenge har ikke Tesla startet opp med produksjonen av standardutgaven av Model 3. Her får du blant annet mindre batteri, og ikke minst en lavere prislapp enn om du velger de kraftigere utgavene. 

Denne er ventet å koste 35 000 dollar.

Enn så lenge er det ikke spikret noe eksakt dato for når denne settes i produksjon, men Tesla har endret estimatet sitt til mellom seks og ni måneder. Det betyr altså at vi muligens kan se den første bilen rulle av samlebåndet i slutten av året. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen