Slik ble Tesla-pickupen presentert da selskapet viste frem sin trekkvogn kjent som Semi. Pickupen skal være basert på samme design, og hvis det er en Ford F150 den har på lasteplanet snakker vi om en forholdsvis stor elektrisk arbeidsbil.
Slik ble Tesla-pickupen presentert da selskapet viste frem sin trekkvogn kjent som Semi. Pickupen skal være basert på samme design, og hvis det er en Ford F150 den har på lasteplanet snakker vi om en forholdsvis stor elektrisk arbeidsbil. (Foto: Tesla)

Tesla-pickup vises kanskje frem i sommer


Teslas kvartalstall ble akkurat offentliggjort, og i telefonkonferansen med investorer avslørte Elon Musk ikke bare  hva Tesla hadde tjent, men også at bilprodusenten kan være klar til å vise frem sin nye pickup-modell allerede til sommeren

Nettstedet Electrek melder om de nye og mer optimistiske tonene fra Musk. At selskapet jobbet med en større doning har vært kjent i et drøyt år allerede. På tampen av 2017 bekreftet Tesla-sjefen at en slik bil var på vei, men så langt har han ikke vært mer spesifikk enn at bilen kanskje kunne dukke opp i løpet av 2019.

Nå antyder han altså at bilen kan bli vist frem allerede til sommeren.

Model Y kommer først

Model Y ventes å bli en større Model 3-variant, litt slik som Volkswagen og Audi har SUV-er i omtrent de samme størrelsesklassene som de har vanlige lave biler. Foto: Tesla

Et forholdsvis uklart spørsmål er hva den nye optimismen vil bety for tempoet fra avduking til produksjon av både den kommende pickupen og bilen kjent som Model Y. 

Model Y ventes å bli en røffere og høyere utgave av Model 3, med visse likheter til dagens Model X. I oktober i fjor skal Tesla ha begynt å bygge prototypen av bilen som sannsynligvis blir vist frem på et arrangement nå i mars. Pickup-modellen har stort sett blitt omtalt som bilen Tesla vil fokusere på etter nettopp Model Y.

Siden de to bilene gjerne omtales sammen kan et mer optimistisk tidsskjema for den ene også bety at det nærmer seg for den andre.

Få elektriske pickuper

Rivian R1T kommer til Norge i 2021.
Rivian R1T blir en småekstrem elektrisk pickup som ventes å være klar for Norge i 2021. Foto: Rivian

Stor elektrisk pickup er en bilklasse du knapt finner i salg i dag. Og sammenliknet med de relativt mange sedanene og SUV-ene som er på markedet er det svært få slike biler på vei til markedet. Den mest kjente modellen ved siden av Teslas ventede doning er Rivians R1T. Selskapet viste frem sin protyp under en bilmesse nå i november.

Med 197 hestekrefter på hvert av de fire drivhjulene kan R1T bli en ganske heftig liten «lastebil», men også den må vi vente litt før vi får se.

Kan lastes med en «vanlig» pickup

I mellomtiden gjenstår det å se hva slags vitale mål Tesla-pickupen ender opp med å få. Musk har så langt bare antydet at det blir en ganske voksen sak størrelsesmessig.

Konseptbildet bilprodusenten så langt har vist frem viser nemlig en bil som har en vanlig pickup på lasteplanet. Men hvis bildet ellers har riktige størrelsesforhold innebærer det også at veggene på pickupens lasteplan er høyere enn en normal pickup.

Det er altså snakk om en diger bil, som ut fra det lille vi har sett nesten virker å ha mer til felles med en stor trekkvogn uten slep enn en mer hverdagslig pickup av typen som er storselgere for Ford og Toyota.

Lange ventetider

Tesla har for vane å snakke om og vise frem modeller ganske lang tid før produksjonen settes i gang. Allerede i 2015 begynte Musk å snakke om avduking og forhåndssalg av Model 3, en bil som Tesla for alvor begynte å levere i andre kvartal i fjor, etter å ha levert biler i relativt lavt tempo siden juli 2017.

Først nå i februar leverer selskapet sine første Model 3-biler til norske og europeiske kunder. Her kan det altså være lurt å fortsatt ha is i magen, selv om Musk virker å se lysere på pickup-fremtiden enn før.

For noen dager siden inviterte Tesla kundene til å prøvekjøre Model 3, men informerte samtidig om at angrefristen på tre dager etter levering av bilen ville bli kortet ned til bare én dag ved prøvekjøring av bilen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen