En Model 3 på vei ut av Teslas fabrikk.
En Model 3 på vei ut av Teslas fabrikk. (Foto: Tesla)

Tesla nådde ikke produksjonsmål – aksjen ned nesten 6 prosent


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla-aksjen falt nesten 6 prosent onsdag, da det ble klart at elbilprodusenten produserte færre biler enn ventet i tredje kvartal.

Den totale bilproduksjonen økte med 1,9 prosent fra kvartal to, opp til 97.000 biler. Av dem er 79.600 av typen Model 3, mens de resterende 17.400 er Model S eller X SUV-biler.

Det var imidlertid ikke nok til å nå analytikernes estimater på 97.477 fartøy, og førte til tvil om lønnsomheten til selskapet, skriver Reuters

Tesla har satt som mål å levere mellom 360.000 og 400.000 biler i 2019. Skal de klare det er de nødt til å levere minst 104.800 biler i det siste kvartalet. 

Selger flere billigvarianter

I Norge er elbilsalget av S og X-modellene gått noe ned i år, til fordel for den rimeligere Model 3 fra Tesla og de nyintroduserte elektriske SUV-ene fra Audi og Jaguar i-pace.

I september solgte Tesla flere biler i Norge enn noen andre bilprodusenter. 

I forrige kvartal holdt toppsjef Elon Musk løftet om å produsere et rekordhøyt antall elbiler. Det ble ansett som en seier etter flere måneder med spørsmål om evne til å møte etterspørselen.

Musk har tidligere sagt at Tesla har mål om lønnsomhet i fjerde kvartal, og såkalt break-even – å gå i null – i det tredje, og da kun tjene nok til å ha dekning for utgifter og investeringer. Selskapet har sagt at det vil fokusere mindre på lønnsomhet, og mer på volumøkning, kapasitetsutvidelse og likviditetstilførsel.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen