(Bilde: Shutterstock)

Tesla Motors snuser på selvkjørende biler

Ser for seg nesten-automatiske biler om tre år.

Bilindustrien jobber hardt for å gjøre seg klar for framtiden, og mange av de største produsentene melder for tiden sin interesse for selvkjørende biler. Sist ut er den nye Norgesvennen Tesla Motors-sjefen Elon Musk, som bekrefter at også de vil satse på "avansert kjøreassistanse". 

Ikke 100 prosent selvkjørende

I et intervju med Financial Times sier han at det antageligvis vil være for vanskelig å lage et system som klarer seg helt uten en fører. I stedet ser han for seg at Tesla vil kunne lage et system som gjør at bilen kan kjøre selvstendig 90 prosent av tiden. De resterende 10 prosentene vil måtte styres av føreren.

Ifølge Musk satser de på å få ferdig et selvkjørende system på bare tre år.

Storsatsning

Tesla Motors er langt ifra de eneste som jobber med automatiserte biler. Mercedez, Continental, Google og GM er bare et par av de store navnene som satser stort, og her i Norden har Volvo allerede vist frem en bil som kan parkere helt selv.

Akkurat når vi vil se bilene på veien er imidlertid ikke godt å si. Google har tidligere sagt at de sikter på 2025, mens det israelske firmaet Mobileye Vision Technologies sier 2016 er et realistisk mål for førerløse biler. Det vil altså si samme år som Tesla Motors sier de vil være klare med sin teknologi.

Google sier 8 år, Tesla sier 3 år, men svenskene er ikke enige: 
Volvo spår førerløse biler om 8 år »

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen