Her er bildet Tesla Owners Italy postet på Twitter etter rekorden de satte med Model S 100D: 1078 kilometer på én lading.
Her er bildet Tesla Owners Italy postet på Twitter etter rekorden de satte med Model S 100D: 1078 kilometer på én lading. (Bilde: Tesla Owners Italy)

Tesla Model S kjørte 1078 kilometer på én lading

Italienske Tesla-eiere satte ny verdensrekord.

Til tross for at Consumer Reports konkluderte med at Chevrolet Bolt/Opel Ampera-E kjører lenger på sitt 60 kWh-batteri enn 75 kWh-utgaven av Tesla Model S gjør, er det fortsatt liten tvil om at Tesla regjerer på batteritronen. 

Forrige måned satte to Tesla-eiere i Belgia ny rekord for såkalt hypermiling - å kjøre så effektivt som mulig for å komme lengst mulig på en lading - med en Model S P100D.

De klarte 901,2 kilometer før bilen sa takk for seg, hvorpå Tesla-sjef Elon Musk på Twitter meldte at det burde være mulig å runde 1000 kilometer med de rette dekkene

Det fikk han rett i. En gruppe Tesla-eiere i Italia twitret i natt resultatet av deres hypermiling-forsøk med 100 kWh-utgaven av Model S: 1078 kilometer med et forbruk på totalt 98,4 kWh. Det tilsvarer 91 Wh/km, under halvparten av et typisk Model S-forbruk på rundt 200 Wh/km. 

 

37 kilometer i timen 

Bildet viser også at bilen kjørte i ganske mager hastighet under forsøket, i alle fall i løpet av de siste to timene. 77 kilometer på to timer og fire minutter tilsvarer noe sånt som 37 kilometer i timen. 

Hvis vi går ut fra at resten av kjøreturen ble foretatt i samme hastighet, må rekordforsøket ha tatt over 29 timer. 

En Tesla 100D har for øvrig hakket lenger rekkevidde enn P100D-varianten, med 539 mot 507 kilometer etter den amerikanske EPA-standarden.

Den snillere europeiske NEDC-standarden gir på sin side 100D en rekkevidde på 632 kilometer, men det er altså mulig å nå et godt stykke lenger enn dette om man kjører så sparsommelig som man kan.

Om du er stø i italiensk kan du for øvrig se en video av rekordforsøket på Tesla Owners Italy sine Facebook-sider.  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen