Model 3-bilene skulle egentlig betalt ved superladerne, men gjennom en fornyet vervekampanje kan også toppvarianten av Model 3 få gratis superlading inkludert.
Model 3-bilene skulle egentlig betalt ved superladerne, men gjennom en fornyet vervekampanje kan også toppvarianten av Model 3 få gratis superlading inkludert. (David Zalubowski/AP/NTB scanpix)

Tesla Model 3 kan også få gratis superlading

Skulle i utgangspunktet betalt ved laderen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I utgangspunktet skulle aldri Teslas Model 3 få gratis lading ved selskapets superladere, slik de to større modellene får. Men nettstedet Electrek melder nå at Tesla forlenger verveprogrammet sitt, og i samme slengen inkluderes de dyreste Model 3-variantene, den såkalte Model 3 Performance.

Verveprogrammet har til en viss grad avgjort hvilke fordeler du som Tesla-eier får, deriblant om du kan få gratis lading inkludert.

Eldre bestillinger får superlading uansett

Gratis strøm ved Teslas superladere har vært en fordel tilgodesett Model S og Model X. Nå kan også Performance-utgaven av Model 3 få den samme tilgangen. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix

Bestiller du bilen nå må du gjøre det innenfor verveprogrammet for å få fordelen, mens alle Model 3 Performance-bestillinger frem til 1. august automatisk vil få gratis superlading. For bestillingene som allerede ligger inne spiller altså ikke verveprogrammet noen rolle.

Det fornyede verveprogrammet gjelder frem til 16. september i år.

Model 3 Performance er den dyreste av Model 3-variantene. En «vanlig» variant med tohjulstrekk og en tomotors variant med firehjulstrekk ligger under Performance-utgaven, som også har firehjulstrekk men enda høyere ytelse.

Det ventes at Tesla leverer de første Model 3-bilene til norske kunder i begynnelsen av 2019. I USA har utleveringene for lengst begynt, og de første bilene er på veien. Reserverer du en Model 3 i dag er ventetiden på 12-18 måneder.

Fem varianter, tre i produksjon

Foreløpig er tre av fem ulike Model 3-utgaver i produksjon. Variantene med 50 kWh-batterier kommer først senere. I USA er utleveringen av biler for lengst i gang - her en Model 3 parkert på gaten i San Jose. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det kommer i alt fem ulike utgaver av Model 3, men de to variantene med minst batteri, og kortest rekkevidde, er foreløpig ikke i produksjon. Det er utgavene med 75kWh batteri som bygges nå, og av dem er Performance-modellen den dyreste. Prisen for bilen blir forholdsvis mye høyere enn for de billigste Model 3-utgavene som kommer senere.

Omkring 520 000 kroner ligger Performance-modellen på, men da er også svært mange av tilvalgene som resten av modellutvalget må betale for inkludert. I utgangspunktet skulle omtrent hele utstyrslisten vært med, men opprinnelig var også prisen for Performance-varianten langt høyere enn den er nå.

Verveprogrammet forlenges også for Model X og Model S.

Tesla-eiere kan vinne fordeler

Utover at programmet gir deg gratis lading hvis du bestiller Model 3 kan ververe skaffe seg fordeler gjennom ordningen. Blant annet kan du vinne en prøvekjøring av Teslas trekkvogn, Semi, på bane i USA gjennom programmet. Alt fra ladere med Elon Musks signatur på til invitasjoner til Tesla-lanseringer er mulig å skaffe seg på denne måten.

Verveprogrammet løser imidlertid ikke Teslas største problem her til lands for tiden - nemlig svært lange ventetider for service.

Les også: Åtte måneder etter at han bestilte service, ble Christians Tesla endelig klar for henting »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen