Tesla Model 3 har fått en bekreftet EPA-rekkevidde på 499 kilometer.
Tesla Model 3 har fått en bekreftet EPA-rekkevidde på 499 kilometer. (Bilde: Tesla)

Tesla Model 3 har fått offisiell rekkevidde

Teslas anslag stemte godt.

Da Tesla lanserte sin Model 3 tidligere i år, opererte de med et estimat på 310 miles (499 kilometer) etter den amerikanske EPA-standarden.

Rekkevidden var kun et estimat fordi amerikanske miljømyndigheter ikke hadde rukket å gjennomføre rekkeviddetester av bilen på det tidspunktet. 

Knapt 500 kilometer 

Det har de nå, og bilen har fått nøyaktig den samme offisielle rekkevidden som Tesla anslo: 499 kilometer. EPA-standarden er også langt mer realistisk enn den veldig snille europeiske NEDC-testsyklusen, så det er mer sannsynlig at du vil kunne nå denne rekkevidden enn rekkevidden på biler som markedsføres med NEDC-rekkevidde. 

Bilen EPA har testet er naturligvis versjonen av Model 3 med det største batteriet (75 kWh). Versjonen med 50 kWh-batteri er estimert til 350 kilometer rekkevidde, og det er vel ikke usannsynlig at den også blir offisiell etter hvert. 

Prissjokk på Ampera-e

Den nåværende hovedkonkurrenten Chevrolet Bolt/Opel Ampera-e har til sammenlikning en EPA-rekkevidde på 383 kilometer med sitt 60 kWh store batteri, men Ampera-e fikk nylig et solid prishopp i Norge og Europa, noe som sannsynligvis gjorde den noe mindre attraktiv for norske kunder.

Opel sliter også med å få tak i nok biler etter at de ble solgt fra General Motors til PSA Group, og har derfor sluttet å signere kontrakter på Ampera-e. Kunder som melder interesse blir nå satt på venteliste i stedet.

De to mest fremtredende alternativene i 2018 er nok el-versjonen av Hyundai Kona, som ligger an til å få opptil 64 kWh batteri, og den nye 60 kWh-versjonen av Nissan Leaf, som dukker opp mot slutten av neste år. Begge disse bør ha rekkevidde omtrent på linje med Ampera-e. 

Utsatte volummål 

Samtidig er ikke situasjonen rosenrød for Tesla heller.

Forrige kvartal klarte de bare å produsere 260 Model 3, og flaskehalsene i produksjonen har gjort at de har måttet utsette målet om 5000 biler i uka med tre måneder - til slutten av første kvartal 2018.

Det betyr at det kan ta lang tid før de hundretusenvis som har forhåndsbestilt ser snurten av bilene sine. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen