Tesla Model 3 har fått en bekreftet EPA-rekkevidde på 499 kilometer.
Tesla Model 3 har fått en bekreftet EPA-rekkevidde på 499 kilometer. (Bilde: Tesla)

Tesla Model 3 har fått offisiell rekkevidde

Teslas anslag stemte godt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da Tesla lanserte sin Model 3 tidligere i år, opererte de med et estimat på 310 miles (499 kilometer) etter den amerikanske EPA-standarden.

Rekkevidden var kun et estimat fordi amerikanske miljømyndigheter ikke hadde rukket å gjennomføre rekkeviddetester av bilen på det tidspunktet. 

Knapt 500 kilometer 

Det har de nå, og bilen har fått nøyaktig den samme offisielle rekkevidden som Tesla anslo: 499 kilometer. EPA-standarden er også langt mer realistisk enn den veldig snille europeiske NEDC-testsyklusen, så det er mer sannsynlig at du vil kunne nå denne rekkevidden enn rekkevidden på biler som markedsføres med NEDC-rekkevidde. 

Bilen EPA har testet er naturligvis versjonen av Model 3 med det største batteriet (75 kWh). Versjonen med 50 kWh-batteri er estimert til 350 kilometer rekkevidde, og det er vel ikke usannsynlig at den også blir offisiell etter hvert. 

Prissjokk på Ampera-e

Den nåværende hovedkonkurrenten Chevrolet Bolt/Opel Ampera-e har til sammenlikning en EPA-rekkevidde på 383 kilometer med sitt 60 kWh store batteri, men Ampera-e fikk nylig et solid prishopp i Norge og Europa, noe som sannsynligvis gjorde den noe mindre attraktiv for norske kunder.

Opel sliter også med å få tak i nok biler etter at de ble solgt fra General Motors til PSA Group, og har derfor sluttet å signere kontrakter på Ampera-e. Kunder som melder interesse blir nå satt på venteliste i stedet.

De to mest fremtredende alternativene i 2018 er nok el-versjonen av Hyundai Kona, som ligger an til å få opptil 64 kWh batteri, og den nye 60 kWh-versjonen av Nissan Leaf, som dukker opp mot slutten av neste år. Begge disse bør ha rekkevidde omtrent på linje med Ampera-e. 

Utsatte volummål 

Samtidig er ikke situasjonen rosenrød for Tesla heller.

Forrige kvartal klarte de bare å produsere 260 Model 3, og flaskehalsene i produksjonen har gjort at de har måttet utsette målet om 5000 biler i uka med tre måneder - til slutten av første kvartal 2018.

Det betyr at det kan ta lang tid før de hundretusenvis som har forhåndsbestilt ser snurten av bilene sine. 

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen