Tesla Model 3 får hengerfeste
(Foto: Tesla)

Tesla Model 3 får hengerfeste

Men det vil bare være tilgjengelig for nye biler.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Norges mest populære elbil for tiden, Tesla Model 3, kan fra og med i dag bestilles med hengerfeste. Festet vil være tilgjengelig for samtlige Model 3-varianter, bortsett fra Performance-utgaven. Det blir dermed den rimeligste elbilen på markedet med skikkelig hengerfestse. 

– Det har vært stor etterspørsel etter tilhengerfeste fra norske kunder, og vi er glade for å kunne imøtekomme denne interessen, skriver Even Sandvold Roland, Teslas kommunikasjonssjef, i en e-post til Tek.no.

Bare for nye biler

Model 3 er den andre bilen til Tesla som kan trekke en tilhenger. Men i motsetning til Model X som kommer med tilhengerfeste som standard, og kan trekke 2250 kilogram, må du ut med 8300 kroner for Model 3-tilhengerfestet, som er begrenset til 910 kilogram.

Andre elbiler med tilhengerfeste inkluderer Jaguar i-Pace og Audi e-tron, som kan trekke henholdsvis 750 og 1800 kilogram. 

Verdt å nevne er at tilhengerfestet på Model 3 ikke kan ettermonteres på allerede eksisterende Model 3-biler. 

– Grunnet europeiske regler kan vi kun tilby tilhengerfestet som fabrikkinstallert utstyr på nye bestillinger. Tilhengerfestet kan dessverre ikke ettermonteres etter levering, skriver Sandvold Roland. 

Han sier også at hengerfestet er ikke tilgjengelig for Model 3 Performance på grunn av en belastningsbegrensning på dekkene.

Vi får imidlertid bekreftet at hengerfestet er avtagbart, men det er manuell på- og avmontering.

Rykte siden januar

At Model 3 skulle få tilhengerfeste kommer ikke som en overraskelse på mange. På Tesla Owner Clubs nettsider meldte de om at oppgraderte tegninger av det elektriske systemet for Model 3 hintet om en ny kurs for tilhengerlys allerede i januar. 

Tegningene beskrev imidlertid biler som var produsert allerede fra den 9. januar, noe som kunne gi et inntrykk av at alle bilene solgt i Norge ville kunne få tilhengerfestet. Slik ble det altså ikke, da det ikke går an å ettermontere. 

Som et plaster på såret selger Tesla spesiallagde takstativ for Model 3, med en kapasitet på 65 kilogram. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen