Tesla må blant annet justere ned Autopilotens evne til å fullføre skarpe svinger for å komme innenfor nye EU-regler for styring av biler.
Tesla må blant annet justere ned Autopilotens evne til å fullføre skarpe svinger for å komme innenfor nye EU-regler for styring av biler. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Tesla kutter i Autopilot-funksjonene for å komme overens med nye EU-regler

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla begrenser nå Autopilot-funksjonen i bilene sine etter at nye EU-regler kom. Endringen skjer gjennom en programvareoppdatering (2019.16.1) som dyttes ut til selskapets biler i disse dager. 

– På grunn av nye lokale reguleringer er grensen for hvor langt rattet kan dreies mens Autosteer er aktiv blitt justert. Dette kan redusere Autosteers evne til å fullføre skarpe svinger, heter det i slippnotatene for oppdateringen. 

– I tillegg, for å sette i gang automatisk filskift, må blinklyset aktiveres forbi den første terskelen (holdes delvis opp eller ned) og filskiftet må settes i gang innen fem sekunder fra blinklyset aktiveres, skriver Tesla. 

Model 3 er allerede innenfor 

Endringen gjelder kun for Model S og X. Model 3-kunder som fikk levert bil tidlig hadde i starten ikke tilgang til Autopilot ettersom Tesla ville sikre at bilen var innenfor reglene fra starten. Det skriver Electrek

Teslas norske kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland bekrefter overfor Tek.no at selskapet nå gjør en endring. 

– I fjor gjorde EU en endring i reglene for hvordan førerassistenter fungerer, kalt UN/ECE R79. Model S og Model X med Autopilot ble opprinnelig godkjent under en tidligere versjon av samme regelverk, og vi oppgraderer nå disse bilene for å innfri de nyeste kravene, slik at vi kan tilby dem ny funksjonalitet fremover, skriver han i en e-post. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen