Tesla-aksjene stuper
Teknofil
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Tesla-aksjene stuper

Elon Musk sier det blir bedre når batterifabrikken kommer på plass.

Tesla Motors la onsdag frem sine kvartalstall for årets første kvartal, og der kom det frem at de endte med et tap på 49,8 millioner dollar, skriver Wall Street Journal.

Innen en halvtime etter fremleggingen av tallene skal selskapets aksjekurs ha falt med hele 5,39 prosent, noe som ifølge e24.no tyder på at aksjemarkedet ikke var helt fornøyd. Samtidig er resultatet bedre enn det mange analytikere hadde forventet på forhånd, og Tesla-sjef Elon Musk er fortsatt optimistisk med tli bilprodusentens fremtid.

I første kvartal produserte selskapet 7 535 Tesla Model S-biler. I 2. kvartal må de trolig klare å lage opp mot 9 000 biler for å nå budsjettmålene sine. 

Starter utbygging av batterifabrikk

I et brev til aksjonærene skriver Musk at Tesla Motors har signert en intensjonsavtale med Panasonic om å bygge en batterifabrikk i USA. Dette vil være helt avgjørende for at el-bilprodusenten skal kunne klare å levere titusenvis av biler hvert år i årene som kommer.

Ifølge WSJ kan det være snakk om å bygge flere fabrikker på forskjellige steder på USAs vestkyst, for å omgå lokal regulering og skynde utbyggingsprosessen. Trolig starter Tesla å bygge den første fabrikken allerede neste måned, og prisen for prosjektet anslås å ligge på rundt 30 milliarder kroner. Håpet til Tesla Motors er at de kan lage sine første el-bilbatterier innen 2017.

Hvis du vil vite mer om selve tallene, sjekk artikkelen til Wall Street Journal.

Tesla kan bli verdens batterikonge:
Vil bygge en gigantisk fabrikk dom dekker hele verdens behov » (Hardware EKSTRA-sak)

(Kilde: Wall Street Journale24.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen