Tesla Powerbank.
Tesla Powerbank. (Bilde: Tesla)

Tesla har laget en snerten batteripakke til mobilen

Nye biler var ikke det eneste Tesla lanserte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Elon Musk dro nettopp sløret av to store nyheter i form av Roadster og Semi Truck, men Tesla hadde også en annen nyhet som havnet litt under radaren, nemlig en ny batteripakke. Det melder blant andre 9to5mac.

Teslas nye batteripakke har fått navnet Powerbank og er en ganske pen liten sak med et kompakt design som skal passe i lommen. Den er nå tilgjengelig via selskapets amerikanske og canadiske onlinebutikk.

MicroUSB og Lightning

Produktet har en kapasitet på 3350 mAh, som altså holder til full opplading av de fleste mobiltelefoner, og opererer med maksimum 5 volt/1,5 ampere. Batteripakken byr både på USB-, microUSB og Lightning-standarden, hvorav de to sistnevnte kommer på to «armer» som kan kan dras ut fra sidene.

Batteripakken bruker en enkelt celle av typen 18650, som man også finner i blant annet Teslas elbilmodeller Model S og Model X.  De ytre dimensjonene ligger på 108 x 30,5 x 23,3 millimeter.

Prisen på batteripakken ligger på 45 dollar i USA, som altså ikke er spesielt billig med tanke på kapasiteten, og det finnes mange batteripakker til en rimeligere penge med høyere kapasitet. Muligens tar den noe av dette igjen på kvalitet og design. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Nye Tesla Roadster er heftige saker: Men hvordan yter den sammenlignet med konkurrentene?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen