Tesla Model 3 kommer nå i en rimelig utgave i Norge.
Tesla Model 3 kommer nå i en rimelig utgave i Norge. (Bilde: Tesla)

Tesla har ennå ikke nådd produksjonsmålet sitt for Model 3

Men produksjonen har likevel tatt seg kraftig opp.

Tesla har hatt høye mål for Model 3-produksjonen, men har hatt problemer med å møte dem. Nylig publiserte elbilprodusenten sine resultater for årets første kvartal, og der kommer det frem at de ennå ikke har nådd målene – men det er likevel betydelige fremskritt.

Ifølge Tesla ble det produsert 2020 Model 3-biler den siste uken av kvartalet. I forbindelse med presentasjonen av de forrige kvartalsresultatene sa Tesla at målet var å komme opp i 2500 per uke i det første kvartalet, så de ligger med andre ord fremdeles et stykke unna dette.

  Bilde: Tesla

Solid økning i total produksjon

Til sammen ble det imidlertid produsert 9766 Model 3-biler i det første kvartalet, noe som er en kraftig økning fra siste kvartal i fjor, da kun 2425 biler rullet ut av fabrikken. 

Tesla produserte totalt sett 34 494 biler i løpet av årets første tre måneder om man inkluderer Model S og Model X. Dette er en oppgang på solide 40 prosent fra sist periode, og ifølge Tesla betyr dette at perioden var den desidert mest produktive i selskapets historie. 

Elbilprodusenten har fremdeles det samme målet som ble presentert forrige gang, nemlig å komme opp i en ukentlig Model 3-produksjon på 5000 biler innen utgangen av det andre kvartalet i år.

Da Teslas Model 3 ble offisielt lansert beskrev Elon Musk arbeidet med å få levert delene og jekke opp produksjonen som intet mindre enn et «produksjonshelvete», som innebar at produksjonstempoet har gått tregt i lengre tid. Nå har de altså begynt å få sving på sakene.

I Norge er Model 3-leveringene ventet å starte tidlig i 2019.

Nå har Teslas «underholdningsprosessor» blitt dobbelt så rask »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen