Tesla gir bort alle patentene sine
Teknofil
(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Tesla gir bort alle patentene sine

Ønsker å gi elbil-teknologien et skikkelig adrenalin-kick.

Som om det ikke var oppsiktsvekkende nok da Tesla Motors erklærte at de ville dele superlader-teknologien sin, overrasker sjefen Elon Musk nok en gang. I en uttalelse på selskapets offisielle blogg forteller Musk at de vil åpne opp alle patentene sine, ikke bare de som gjaldt Teslas «superchargers». 

Vil hjelpe industrien

Musk skriver at de håper dette kan bidra til en raskere vekst for elbil-industrien, som fortsatt er en mygg sett i forhold til resten av bilindustrien. 

— Tesla Motors ble laget for å fremskynde ankomsten av bærekraftig transport. Hvis det eneste vi gjør er å brøyte oss en vei fremover, bare for å minelegge veien bak oss med patenter for å stoppe andre, jobber vi imot målet vårt, skriver Musk. 

Andre elbiler er ikke konkurrentene

Ifølge Musk er det ikke andre elbil-produsenter som er Teslas konkurrenter, men de bensindrevne bilene. Ved å åpne opp patentene sine vil flere kunne utstyre bilene sine med Tesla-teknologi, og på mange måter hjelpe til med å bygge opp en sterkere infrastruktur for elbiler.

I USA er interessen for elbiler langt mindre enn her i Norge. Mens Musk skriver at elbiler ikke engang utgjør én prosent av bilsalget i hjemlandet, var hele 14,5 prosent av bilene solgt her i Norge i første kvartal i år elbiler, skriver Dagbladet. Tesla Model S er blant de aller mest populære modellene, og satte registreringsrekord i mars med 1493 biler.

Teslas neste bil kommer ikke før neste år:
Tesla Model X utsatt igjen »

(Kilde: E24Tesla, Dagbladet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen