Tesla vil gi bort den hemmelige ladeteknologien sin
Teknofil
(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Tesla vil gi bort den hemmelige ladeteknologien sin

Håper «superchargers» kan bli standard for alle elbiler.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla Motors leder an i el-bil-racet, men virker samtidig ikke redd for slippe til andre aktører. Nå vil Tesla-sjef Elon Musk gjøre deres Supercharger-system fritt tilgjengelig, slik at dette kan bli en felles ladestandard. Det melder Engadget, som var tilstede på den britiske lanseringen av Model S i helgen. 

Faren ved å gi bort denne teknologien kan imidlertid være at konkurrentene får med seg annen «intellektuell eiendom» fra Tesla også. Ifølge Musk er det likevel viktigere å få på plass en felles ladestandard for el-bilbransjen, slik at de sammen kan bygge flere ladestasjoner langs veiene.

Og, som Engadget påpeker, tenk om vi var nødt til å bruke forskjellig typer bensin avhengig av hvilket bilmerke vi kjørte...

Deler på kostnadene

Musk krever for øvrig at andre el-bilprodusenter som vil bruke Supercharger-teknologien også må godta deres forretningsmodell. Denne går ut på at Model S-kjøpere får lade bilen kostnadsfritt «livet ut» på Supercharger-stasjonene. I tillegg må Teslas konkurrenter hjelpe til med å dekke kostnader til vedlikehold og drift.

Under Model S-lanseringen i Storbritannia ble for øvrige Musk sitert på av Engadget at en rimelig Tesla som ville koste 25 000 pund (250 000 kroner) ville komme på markedet innen tre år.

Gjør om Tesla-en din til en kabriolet!
Slik blir du kongen av «Teslaville» »

(Kilde: Engadget, Engadget (2))

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen