Av og til blir Teslaer solgt med et større batteri enn kunden har betalt for. Da blir den ekstra kapasiteten «låst» vekk via programvare, som Tesla styrer.
Av og til blir Teslaer solgt med et større batteri enn kunden har betalt for. Da blir den ekstra kapasiteten «låst» vekk via programvare, som Tesla styrer. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen/Tek.no)

Tesla forlenger rekkevidde med en programvareoppdatering

Vil redde Tesla-eiere vekk fra orkan.

USA er et orkanutsatt land, og Tesla gjør sitt for å bidra med å få mennesker vekk fra de mest kritiske områdene. Denne gangen er det den tropiske orkanen Michael som er på vei over sørstatene i USA, og i den anledning har Tesla sendt ut en oppdatering til Tesla-eiere i området som låser opp ekstra rekkevidde på bilene sine. 

Oppdateringen de har sendt ut gir kundene opptil 65 kilometer ekstra rekkevidde, skriver Electrek.

Fjerner programvaresperre

Tesla klarer å gjøre fordi de har solgt bilene sine, spesifikt Model S- og Model X-varianter, med et større fysisk batteri enn kundene egentlig betalte for.

For eksempel betalte kunder for en Teslaer med 60 KWh-kapasitet, men i bilen var det egentlig et 70 KWh-batteri. Den ekstra kapasiteten har rett og slett vært låst vekk fra kunden via programvare, og det Tesla har gjort nå er å midlertidig låse opp den fulle kapasiteten. 

Tesla gjorde det samme batteritrikset for kunder som ble rammet av orkanene Florence og Irma i fjor. Så fort stormen er over vil kapasiteten senkes til det kundene har betalt for igjen. 

Kan kjøpe oppgradering

Kundene har for øvrig mulighet til å låse opp den fulle kapasiteten i batteriene sine, men da er de nødt til å betale for det. Opprinnelig tok Tesla 9000 dollar, nesten 75 000 kroner, for å oppgradere fra 60 til 75 kWh (som altså bare besto av å trykke på en knapp for selskapet), men i senere tid har prisen gått litt ned. 

Ingen Model 3-kunder har fått muligheten til å få rekkevidden oppgradert via en programvareoppdatering, ettersom det bare er én batteristørrelse som er solgt så langt, og dermed ingen «skjult» kapasitet som kan låses opp. 

Les også: Tesla forbereder Model 3 for Europa

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen