Tesla åpner dørene for Model 3-bestillinger i Nord-Amerika
(Foto: Lucy Nicholson/AP Photo/NTB scanpix)

Tesla åpner dørene for Model 3-bestillinger i Nord-Amerika

Inviterer samtlige reservasjonsholdere til å bestille en Model 3.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Torsdag kveld åpnet Tesla slusene for amerikanske og canadiske reservasjonsholdere som venter på en Model 3. Alle som har betalt depositumet på 1000 dollar fra 31. mars 2016 og frem til i dag ble torsdag invitert til å fullføre bestillingene sine. Det skriver nettstedet Tech Crunch.

Leveringstiden varierer basert på hvilken variant de velger, men som vi skrev i forrige måned ble halverte Tesla den estimerte leveringstiden for varianten med langdistansebatteri og premium-interiør. 

Sier ingenting om antall

  Foto: Tesla

Nøyaktig hvor mange som nå har blitt invitert til å fullføre bestillingene sine er ikke sikkert. Det siste tallet vi hørte var i slutten av første kvartal i år, hvor 450 000 personer verden over hadde betalt et depositum til Tesla. Hvor mange som senere har kansellert reservasjonen, og hvor stor andel av dem som befinner seg i USA og Canada, vil ikke Tesla si noe om. 

Tech Crunch estimerer at det likevel er snakk om «flere ti tusener» av nord-amerikanere som mottok invitasjonen til å fullføre bestillingen på torsdag. 

Fortsatt lang ventetid

Leveringstiden de amerikanske brukerne blir møtt med varierer basert på når de la inn en bestilling, om de allerede er en Tesla-eier (det flytter deg fram i køen) og hvilken modell de velger. Spesielt sistnevnte er viktig, da Tesla rett og slett ikke lager modeller enda med den minste batteripakken og vanlig interiør. Det er denne modellen som skal koste 35 000 dollar, som var Teslas store salgspoeng da Model 3 først ble avslørt for omtrent to år siden. 

  Foto: Skjermbilde fra den amerikanske bestillingssiden

Leveringsvinduet av den billigste varianten skal nå være på mellom seks til ni måneder for de første reservasjonsholderne. Det vil si første kvartal av 2019 – tre år etter de første reservasjonene for Model 3 kom inn den 31. mars 2016. 

Dyreste modell kommer først

For de som bare vil ha en Model 3 så raskt som mulig, koste hva det koste vil, er det den dyreste varianten som har kortest leveringstid, skriver Tech Crunch.  Det vil si Performance-varianten med doble motorer,  langdistansebatteri, og premium interiørpakke. Den har en estimert leveringstid på to til fire måneder for de som bestiller den nå. 

Dette er det første bildet av Model 3 Performance med doble motorer. Dette er den dyreste modellen, som også vil ha kortest leveringstid. Foto: Tesla

Tesla har vært åpne på at de prioriterer de dyreste modellene først, siden det er de som gir dem høyest fortjeneste. Selskapet sier de trenger disse pengene for å øke kapasiteten på fabrikken, og når de klarer å produsere nok enheter vil produksjonen være effektiv nok til at de også kan tjene penger på de billigste versjonene av bilen. 

Elon Musk har sagt at selskapet skal nå en produksjonsrate på 5000 modeller i uka innen andre kvartal i år. Det er nå. Tidligere denne uken skrev en av selskapets ansatte på Twitter at de hadde nådd produksjonsmålet, men meldingen ble raskt slettet. Tesla har en streng policy for hva deres ansatte for lov å gå ut med offentlig, og beskjeder som dette pleier å gå via Musk selv. 

Det er ikke bare Tesla som har lang ventetid: 
Så lang er leveringstiden på elbiler i Norge »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen