Tesla-ansatt sier selskapet nå klarer å lage 5000 Model 3-batterier i uka
(Foto: Lucy Nicholson/AP Photo/NTB scanpix)

Tesla-ansatt sier selskapet nå klarer å lage 5000 Model 3-batterier i uka

Vil de nå produksjonsmålet før juni er over?

Innen 1. juli skal Tesla ha en produksjonsrate på 5000 Model 3-biler i uka. Dette målet satte Elon Musk opprinnelig for desember 2017, men på grunn av store produksjonsproblemer ble datoen flyttet seks måneder. 

Nå skal en av de ansatte ved Teslas store batterifabrikk, Gigafactory 1, ha avslørt på Twitter at de har nådd målet på 5000 enheter i uka, ifølge Electrec.

Den ansatte, John Totah, er ansvarlig for materialflyt i fabrikken hvor Tesla produserer batterier og drivlinjer til Model 3, og det er antatt at han bare snakker om batteriproduksjonen og ikke nødvendigvis resten av delene. 

Tesla-ansatte har vanligvis ikke lov å uttale seg om intern informasjon uten å bli klarert. Totah slettet Twitter-meldingen sin kort tid etter at den var publisert, og Elon Musk har ennå ikke sagt noe om uttalelsen. 

Fortsatt ikke i mål

Selskapets første Performance-versjon av Model 3 ble nylig vist frem. Foto: Tesla

Batteriproduksjonen har vært en vanskelig flaskehals for selskapet å løse, men de er ikke helt i mål ennå. 

– Hvis det stemmer at de har løst problemene sine ved Gigafactory 1, betyr det ikke nødvendigvis at de klarer å lage 5000 ferdige Model 3-biler i uka. Det betyr bare at de har nådd dette målet ved Gigafactory 1. Tesla må fortsatt få løst problemene sine ved Fremont, hvor det skal være flere flaskehalser ifølge Musk. Men Musk har vært svært sikker på at han skal treffe målet, og nå har han bare et par dager igjen, skriver Fred Lambart, redaktør for bransjenettstedet Electrec, som følger Tesla svært tett. 

Når kommer bilene til Norge? 

Skulle Tesla nå produksjonsmålet sitt denne uken er det nok mange som lurer på hvordan dette vil påvirke Norgeslanseringen av bilen. 

Det er ikke godt å si, da Tesla Norge har vært fullstendig uvillige til å dele noen som helst detaljer rundt slippet av kommende Model 3 i Norge. 

De henviser kun til Teslas nettsider, der det fortsatt er oppgitt tidlig 2019 som leveringstid om du reserverer en bil nå. Vi har imidlertid tatt kontakt nok en gang nå for å høre om de har noe nytt å melde. 

Vurderer du en Tesla? Så mye taper Tesla-batteriet seg etter flere års bruk»

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen