Terrorlov kan stoppe Wi-Fi-tilbud

Stadig flere av oss ønsker å kunne surfe på internett mens vi er på farten. Derfor har Wi-Fi-soner blitt fast inventar på en rekke hoteller, kafeer og offentlige steder rundt om kring i verden.

Men i Danmark kan pipen fort få en annen lyd hvis landets regjering får gjennom sitt nye lovforslag mot terrorvirksomhet.

I lovforslaget ønsker regjeringen at tilbyderne, som for eksempel kafeene, skal logge og lagre all aktivitet på sine nettlinjer, det være seg faste eller trådløse, i ett år. Det betyr at kafeen vil sitte igjen med informasjon om når du logget på, hvilke nettsider du besøkte, og når du logget av.

Målet med lovforslaget er at politiet skal kunne kreve denne informasjonen utlevert av tilbyderen hvis det er mistanke om at noen har medvirket til terrorhandlinger via nettet.

Katia Knipschildt Østergaard er direktør i HTSI, som er Danmarks nest største bedriftsorganisasjon. Hun ser på lovforslaget som meningsløst.

- Det er jo fullstendig urealistisk at vi som for eksempel har datamaskiner til brukeres disposisjon i lobbyen skal hvem som bruker maskinene til hva. Vi kommer til å måtte slutte å tilby kundene våre netttilgang. Det kommer til å ødelegge hotellenes og kafeenes servicetilbud, og det vil jo være ubegripelig for kundene, sier hun til avisen Berlingske.

Gjeder ikke biblioteker
Ironisk nok omfatter ikke lovforslaget alle datamaskiner eller nettlinjer som tilbys allmennheten. For eksempel er biblioteker, som ofte tilbyr internett til sine brukere, ikke inkludert i forslaget. Andre grupper som er utelatt fra forslaget er beboerforeninger og ansatte i bedrifter.

Hvis den danske regjeringen får trumfet igjennom sitt nye lovforslag, skal det derfor ikke mer til enn en snartur til biblioteket, om man skulle ønske å planlegge terrorhandlinger i ro og mak over internett.

(Kilder: IT-avisen, Berlingske)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen