Terrorfrykt ødelegger for hobby

Etter 11. september har frykten for terror spredd seg som en farsott over hele verden. Spesielt er frykten stor på flyplasser og offentlige plasser for at terrorister skal planlegge angrep.

Nå klager britiske fotografer på at frykten ødelegger for hobbyen.

Krevde kameralisens
Britiske Phil Smith forsøkte ved juletider å ta fotografier av noen julelys på en offentlig plass melder BBC. På plassen skulle det holdes en oppvisning og politiet var til stede. Ifølge BBC spurte en politimann om Smith hadde lisens for kameraet, noe han selvfølgelig ikke hadde. At lisens er noe som trengs for skytevåpen og ikke kameraer, hadde tydeligvis gått politimannen hus forbi.

Resultatet ble at Smith ble ført vekk fra området uten større begrunnelse.

- Jeg var ikke veldig fornøyd fordi jeg ble geleidet gjennom menneskemengden og ut av området. Andre mennesker lurte sikkert på hva jeg hadde gjort. Å bli ført slikt er veldig flaut, sier Smith ifølge BBC.

Vil lære opp politiet
Smith er ikke den eneste amatørfotografen i England som har opplevd slik behandling. Politikeren Austin Mitchell har tatt problemet opp på politisk nivå. Han har fått med seg 150 politikere på et krav om at politiet må læres opp til å respektere fotografers rettigheter.

- Fotografer har all rett til å ta bilder på offentlige steder. Om dette skal bli forbudt må beslutningen tas på høyeste plan. Det vi ser nå er kun et utslag av at enkeltpersoner vil vise makt og interferer med privatpersoners legitime rettigheter, sier Mitchell ifølge BBC.

Det er likevel ikke uten grunn at politiet trår til ovenfor fotografer på denne måten. Britiske myndigheter advarer nemlig selv mot mistenkelige personer som tar bilder.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen