Noxons Internettradio er både retro og futuristisk på én gang.
Test
Noxons Internettradio er både retro og futuristisk på én gang. (Bilde: Marius S. Eltervåg (Alle foto))

Terratec Noxon Iradio for Ipod

Vi ble ikke helt overbevist forrige gang vi prøvde Terratecs første Ipod-radio for rundt et halvt år siden. Produsenten har lært siden den gang. Terratec Noxon Iradio for Ipod leverer nemlig varene.

Spilleren er ikke vond å se på. (Klikk for større bilder)
Spilleren er ikke vond å se på. (Klikk for større bilder)
Gummiknottene er skånsomme mot underlaget.
Gummiknottene er skånsomme mot underlaget.
Iradio har spor for ethernet-kabel, digital lydutgang og USB 2.0.
Spor for LAN-kabel, Digital lydutgang og USB 2.0.
Du kan koble til både ekstra høyttalere, forsterker eller en ekstern spiller.
..og ekstra høyttaler, forsterker eller ekstern spiller.

Designmessig ligger Iradio flere hakk over forgjengeren. Terratec har gått for et utseende som er både futuristisk og retro på en gang, og ender opp med et produkt som minner om en moderne Tivoli-radio.

Byggekvaliteten på radioen er også svært god. Terratec har lagt et voksaktig "skall" rundt hele toppen, bunnen og sidene, mens fronten har fått en gjennomsiktig plastflate.

På undersiden av Iradio finner du også fire gummiknotter, som sørger for at den både står stødig og er skånsom mot underlaget. Dette gjør også at lyden ikke skaper vibrasjoner i bordplata når du spiller musikk på høyt volum.

I fronten finner du også knapper for å styre alle funksjonene, samt et hjul for å stille volumet. Dette er en mye bedre løsning enn på forgjengeren, der alle navigasjonstaster var plassert på toppen.

I motsetning til en vanlig Tivoli-radio, er ikke Iradio et produkt du har med deg i parken. Den kan for det første ikke bruke batterier, og vekten på et drøyt kilo er også i meste laget til at den kan kalles portabel.

Gode tilkoblingsmuligheter

På baksiden finner du innganger for det aller meste. Vil du for eksempel spille av musikk fra en maskin på nettverket har du inngang for ethernet-kabel (RJ45).

Vil du koble til en ekstern harddisk kan du gjøre det via USB. Vær imidlertid obs på at Iradio kun kan lese harddisker med FAT32-filsystem.

I tillegg byr Iradio på utganger for en ekstra høyttaler, hodesett og forsterker, og du kan også koble til en hvilken som helst musikkspiller ved hjelp av en minijack-kabel.

Vil du koble Iradio til vanlige stuehøyttalere, trenger du en overgang fra jack til RCA(rød og hvit utgang).

Styrer og lader Ipod

Som produktnavnet mer enn antyder, kan du også koble til en Ipod. Dette gjør du ved å plassere Ipod-en i holderen på toppen av radioen.

Iradio lader Ipod-en din.
Iradio lader Ipod-en din.

Som en ekstra bonus for Ipod-eiere, blir Ipod-en også ladet når den er tilkoblet, slik at du slipper unna både USB-kabelen og veggladeren når du er hjemme.

Du får også full kontroll over en tilkoblet Ipod fra Iradios menyer. Dette gjelder ikke MP3-spillere du kobler rett i linjeinngangen bak.

Ipod-menyen blir enkelt og greit overført til Iradio-skjermen, og du kan styre musikken ved å bruke knappene på selve radioen, eller ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen.

Fjernkontroll er hendige saker.
Fjernkontroll er hendige saker.

Fjernkontrollen byr på alle tastene du trenger for å styre alle funksjonene i Iradio. Talltastaturet fungerer på samme måte som på en mobiltelefon, så alle som har skrevet en tekstmelding vil forstå konseptet.

Ulempen er at du faktisk er helt avhengig av fjernkontrollen for å skrive inn annet enn tall, ettersom du ikke finner alfanumerisk tastesett på selve radioen.

Iradio støtter både WiFi- og kablet nettverk.
Iradio støtter både WiFi- og kablet nettverk.

Enkelt å koble seg til nettet

For å bruke nettradioen i Iradio trengs det naturligvis nettilgang. For å få Iradio på nett bruker du enten en vanlig nettverkskabel med RJ45-plugg, eller du kan koble deg på et trådløst nettverk (WLAN).

Vi hadde ingen problemer med å komme på nett med noen av metodene, og hadde tilgang til et vell av forhåndslagrede nettradiokanaler etter et par minutter.

Det er ikke helt uvanlig at WLAN-produkter har problemer med enkelte sikkerhetskrypteringer i trådløse nettverk. Her stiller Iradio sterkt, og kan kobles til nett med både WEP- WPA- og WPA2-kryptering.

Internettradioen er svært brukervennlig.
Internettradioen er svært brukervennlig.

Når du er tilkoblet finner du en omfattende, forhåndslagret liste med radiokanaler, og du finner alternativer i alle sjangre, enten det er gudstjenester eller black metal du er ute etter. Radioen er svært brukervennlig, og det tar sjelden mer enn et par sekunder å koble seg opp mot kanalen du peiler deg inn på.

Du kan ikke legge til ekstra nettradiokanaler direkte fra Iradio. For å tilføye nye kanaler kreves det at du har en datamaskin koblet til det samme nettverket som radioen. Fremgangsmåten er imidlertid svært enkel: Skriv inn Iradios IP-adresse direkte i nettleseren for å få opp kontrollpanelet, klikk deg inn på "favourites" og legg til adressen du vil streame radio fra.

Begrenset vekkerklokkefunksjon

Iradio kan brukes som en vanlig klokkeradio. Dette innebærer at du kan stille den inn til å starte en forhåndsvalgt FM- eller nettradiokanal og våkne til nyhetene, morgenkåseriet eller hva det måtte være som sendes når du står opp. Du kan også velge vanlige alarmsignaler.

Dessverre kan du ikke bruke en tilkoblet MP3-spiller som vekkerklokke, ettersom du ikke kan legge flyttbare mediefiler i favorittlisten.

Du kan ikke bruke Ipod som vekkerklokke.
Du kan ikke bruke Ipod som vekkerklokke.

Overraskende bra lyd

Vi skal ærlig innrømme at vi ikke hadde særlig store forventninger til lydkvaliteten, ettersom Iradio kun har én høyttaler, men her fikk vi oss en hyggelig overraskelse. Lyden er absolutt godkjent både ved avspilling fra Ipod, FM-radio, nettradio og podcasts. Enten du hører på klassisk eller rock får du ren og klar lyd.

Volumet kan stilles høyt nok til at Iradio gir deg mer enn nok lyd til kjøkken og soverom, og det er god trøkk i bassen, størrelsen på anlegget tatt i betraktning.

Det skal understrekes at lyden selvsagt ikke kan måle seg med den du får fra et skikkelig stereoanlegg, men det er likevel noe av det bedre vi har hørt fra små radioer i denne sjangeren.

Lyden blir også svært bra ved bruk av hodesett, og volumet kan stilles så høyt at vi i noen sekunder var bekymret for å sprenge elementene.

Kort sagt

dsad
+ Materialer av høy kvalitet
+ Enkel å bruke
+ God nettradio
+ Bra lyd
+ Støtter både kablet og trådløst nettverk

dsad
- Krever fjernkontroll for å skrive tekst
- Kan ikke bruke MP3-spiller til vekking
- Noe dyr (ca 2000 kroner)

Konklusjon:

Vi har egentlig lite negativt å si om Terratec Noxon Iradio for Ipod. Her får du en solid radio som tar seg godt ut i vinduskarmen eller bokhylla, og som er svært enkel å bruke.

Med støtte for både kablet og trådløst nettverk kan du lytte til flere tusen forskjellige nettradioer eller spille av musikk fra hjemmenettverket ditt.

Tilkoblingsmulighetene er også mange. Er du ute etter stereolyd, kan du koble til en ekstra høyttaler, eller rett og slett koble Iradio til forsterkeren i stereoanlegget ditt. Vil du spille av musikken du har lagret på Ipod-en din, plasserer du bare denne i holderen på toppen, så får du tilgang til hele biblioteket. Du kan også bruke andre MP3-spillere ved hjelp av en vanlig minijack-kabel.

Lydkvaliteten er også langt bedre enn vi på forhånd hadde forventet av et produkt som dette, selv om den selvsagt ikke kan måle seg med et skikkelig stereoanlegg.

Alt i alt er Iradio for Ipod et produkt som leverer på alle fronter for deg som vil ha et musikkalternativ på soverommet, kjøkkenet eller andre steder der du gjerne vil ha mer liv, men ikke har plass til et stereoanlegg. Prisen på rundt 2000 kroner er noe stiv, men du får det du betaler for.

TerraTec NOXON iRadio for iPod

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen