Terratec Noxon iRadio Cube

Annonsør­innhold
Les hele saken »
TerraTec iRadio Cube
TerraTec iRadio Cube

Gode gamle Terratec har holdt på i en årerekke, og produsert alt fra lydkort og skjermkort til en rekke Midi-utstyr av forskjellige slag. For et par år siden kastet de seg på nettradio-bølgen, og vi ser på hva Noxon iRadio Cube har på lager.

Førsteintrykk

En litt kjedelig firkantet boks på størrelse med en bunke CD-er dukker opp av esken under utpakking. Forsiden domineres av et hvitt på svart LCD-display, samt et stort styrehjul. De resterende knappene er av den påmalte typen hvor et trykk bøyer plasten litt innover. Dette gir et relativt ryddig utseende, men designen er ikke helt i Apple-land.

På toppen er en stor snooze-knapp, og baksiden har strøm, nett, WiFi- og FM-antenne samt en 3,5 mm linje ut for tilknytning til f.eks. stereoanlegget.

Den er ganske tung for størrelsen å være, noe som nok skyldes 2.1-høyttalerkombinasjonen. Konstruksjonen er av matt svart plast, men fronten rundt LCD-panelet og knappene er av blank plast (aka "pianolakk") og det medfølger derfor pusseklut. Fjernkontrollen er billigste type, som er helt normalt for disse enhetene.

I tillegg følger det med strømforsyning, en FM-antenne type to meter ledning formet som bokstaven T, en liten 10 cm WiFi-antenne og litt ymse dokumentasjon og reklame.

Oppstart

Første gang den starter må du gjennom en liten veiviser for å få radioen på nett. Oppsett både med og uten kabel går helt greit, og det er kun et minimum av informasjon som må gis. Har du satt i nettverkskabel så vil den nekte deg å bruke WiFi, og har du først valgt enten WiFi eller kabel så fant jeg ikke noen måte å bytte uten å fysisk skru av og på boksen først.

Boksen har støtte for tre nettverksprofiler som den vil teste i rekkefølge om den mister nett, men alle må være trådløse. Dette kunne vært bedre.

Mangfoldets hovedproblem

En problemstilling som raskt dukker opp med internett-radio er at alle med tilgang på en mikrofon og en datamaskin ser ut til å ha startet en radiokanal i tillegg til bloggen sin. Derfor er det en stor bonus at Terratec har lagt med et abonnement på vTuner, som er et nettsted som samler og sorterer radiostasjoner for deg.

Ikke mange sekundene etter at radioen er på nett dukker det opp rundt 11000(!) stasjoner i menyen, pent katalogisert både på lokasjon og genre. I tillegg er det en egen liste med de 100 seneste stasjonene som er lagt inn av vTuner. Tjenesten gjetter også hvor du kommer fra, og øverste menyvalg for meg ble til "Local stations - Norway" med ca 150 norske stasjoner uten at jeg måtte gjøre noe spesielt. Ikke ille i det hele tatt. Og veldig greit at noen vedlikeholder slikt for deg, selv om du selvsagt mister litt kontroll på hva som blir lagt inn hvor. Det er en egen meny for "favoritter" som lar deg gjenvinne litt av kontrollen.

I tillegg til radiostasjonene holder også vTuner rede på en rekke podcasts, og f.eks. forrige Lydverket fra P1 er bare en fem-seks tastetrykk unna.

TerraTec iRadio Cube

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen