Terminaltips P990 - minnehåndtering

Lagringsveiviseren i P990 er dessverre til liten hjelp. Som regel skyldes minnemangelen at flere prosesser kjører i bakgrunnen og legger beslag på telefonens arbeidsminne. 

Lukk programmer
Slik lukker du programmer du ikke bruker: Åpne programmet og avslutt det ved å trykke på returtasten (På skjermen eller på venstre side av mobiltelefonen). Du kan også lukke et eller alle programmer som kjører i bakgrunnen ved å velge oppgavebehandlingsikonet på skjermen. 

Under flagget ”Åpne” vises alle programmer som er aktive, og du kan avslutte dem ved å trykke ”avslutt”. 

Slett installasjonsfiler
Du kan også frigi minne ved å slette installasjonsfiler som er lastet ned. Se etter filene i mappen dokumenter. Installasjonsfilene slutter på .SIS. Før du sletter disse filene bør du ha kopiert dem over på en PC eller et minnekort. Hvis ikke må du laste dem ned på nytt om du vil ominstallere et program. 

Å slette SIS-filen er ikke det samme som å avinstallere programmet. Avinstallering gjør du fra verktøymenyen.
Dessverre er det ikke alltid det hjelper å lukke programmer. Enkelte ganger gir telefonen også beskjed om at det ikke er nok minne til å utføre prosessen med å frigi minne. Da er det enklest å slå av mobiltelefonen, ta ut batteriet, sette det tilbake og starte på nytt. 

Begrens nedlastinger
En av de største minnetyvene vi har vært borti er ActiveSync-applikasjonen. Om telefonen henger til stadighet kan det lønne seg å avinstallere dette programmet for å legge det inn på nytt. Har du i vanvare installert programmet på nytt uten først å avinstallere, så er du garantert i trøbbel. Lagre ikke e-post for lengre perioder enn du må. Sett størrelsesbegrensning for hvor mye som skal lastes ned av hver melding, og lagre alle vedlegg til minnekortet. 

Lagre på minnekort
Det er ikke noen automatisk funksjon for nedlasting til minnekort, så dette må du gjøre manuelt. Du får mulighet til å lagre vedlegget når du åpner det (lagre som). Velg da å lagre på et minnekort med tilstrekkelig kapasitet. Lukk deretter meldingsvedlegget.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen