Terabyte i lommeformat

I dag slapp Western Digital nyheten om at de har lansert og sendt ut to nye harddisker i Scorpio Blue-serien. Det er snakk om to 2,5" harddisker på henholdsvis 750 og utrolige 1000 Gigabyte.

Lanseringen av en så liten terabyte-disk markerer et betydelig punkt i industrien. Dette har blitt gjort mulig ved hjelp av tre plater, hver på 333 GB. Disse tre platene sørger derimot for den største ulempen med harddisken, den er 12,5 mm høy. Den ekstra høyden i forhold til 9 mm-disker betyr at det er mange bærbare maskiner og harddiskkabinetter hvor enheten ikke vil få plass.

Harddisken byr på en overføringshastighet på 3 GB/s, lavt strømforbruk, lavt lydnivå og sjokkbestandighet. Øvrige spesifikasjoner er enda ikke kjent, men ytterligere produktinformasjon skal bli tilgjengelig via denne linken om ikke lenge.

Versjonen på 1000 gigabyte har en veiledende pris på 1800 kroner før norske skatter og avgifter kommer på plass. Lillebroren er priset til litt over 1200 kroner. Begge skal være tilgjengelig fortløpende, hvorav den største i førsteomgang blir lansert i Western Digital sine eksterne enheter My Passport.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen