Tenåringer må møte i retten

Ble fersket av Anonymous – er nå tiltalt for hærverk etter gjentatte dataangrep.

Politiet har nå tatt ut tiltale for hærverk mot DotNetFucksers, og gruppen må derfor stille for retten i Nedre Romerike Tingrett, melder Aftenposten

Ifølge tiltalen skal de tre norske guttene, nå 16, 19 og 20 år gamle, både sammen og hver for seg ha utført flere såkalte Distributed Denial-of-Service-angrep (DDoS) mot flere norske nettsider i 2012.  

Ukjent motiv for angrepene

Bakgrunnen for angrepene er ikke kjent, men ifølge avisen skal to av de tre tiltalte ha erkjent straffeskyld og angrer veldig på det de har gjort. Sistemann ønsker ikke å kommentere saken. 

– Det er egentlig uforståelig, men forklares blant annet med at de synes flere av nettsidene var litt dumme eller at en blogger hadde skrevet noe dumt, sier politiadvokat Eirik Moestue til avisen. 

DDoS – tjenesteangrep

Et DDoS-angrep, tjenestenektangrep på norsk, er et angrep hvor man hindrer at noen får tilgang til en nettjeneste.

Ved et slik angrep vil en nettside bli bombardert med falske forespørsler. Dette vil på kort tid overbelaste serverne, noe som hindrer andre i å få tilgang til nettsiden.

Anonymous hevder at «DotNetFuckers» har kjøpt et botnet – en gruppe med infiserte datamaskiner rundt om i verden – på rundt 1000 enheter. Det skal være dette botnettet de har brukt for å ta ned en rekke norske nettsider.

Blant sidene som er rammet i Norge finner vi DnB, PST, Norsk Tipping, Blogg.no, Voeblogg.no, Artige.no, Itavisen.no, Digi.no og Dinside.no.

DotNetFuckers sine angrep skal ha funnet sted i tidsrommet 28. mars til 7.mai i 2012, der blant annet nettsidene til PST og Norsk Tipping knelte etter et DDoS-angrep

Fersket av Anonymous

Den 8.mai i 2012 publiserte den verdenskjente hackergruppa Anonymous, sensitiv informasjon om personene som stod bak angrepene, og mente at de gjorde de norske involverte en bjørnetjeneste ved å angi dem på nett.  

– Vi synes det er bedre at vi outer og skremmer dem på denne måten enn at de blir vekket av politiet 06.00 på morgenen og får alt av utstyr beslaglagt, skrev de i et svar til TV2.no.

To av de tre personene i DotNetFuckers ble arrestert og siktet av Kripos, dagen etter at Anonymous la ut personopplysningene.  

Du har kanskje hørt om den nye digitale valutaen BitCoin?
Her kan du lese vår guide om hvordan det nye fenomenet fungerer »

(Kilde: NTB via Aftenposten

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen