(Bilde: Google Science Fair)

Tenåring lagde robothanske til bestemor

Hjelper folk med svekket gripeevne.

Den 17-årige grekeren Charalampos Ioannou syntes synd på bestemoren, som slet med å bruke en fjernkontroll. Han la merke til at den falt ut av håndgrepet hennes, og kom på en strålende idé: Hvorfor ikke lage en «robothanske»?

Resultatet er en såkalt eksoskjeletthanske som gir brukeren, eller bestemoren i dette tilfellet, nok gripestyrke til å foreta diverse gjøremål.

Smart hanske

Den metalliske hansken passer over hånden, og bidrar med både støtte og styrke. Brukeren kontrollerer hansken kun ved å røre normalt på hånden, og den snapper opp hvor mye kraft som trengs til et bestemt gjøremål – som for eksempel å holde i en fjernkontroll versus det å plukke opp et egg.

Den robotaktige protesen passer godt til folk med funksjonshemning i hendene, underarmene og så videre, og lar dem fungere mer eller mindre normalt igjen.

På grunn av sitt arbeid, fikk Ioannou tildelt én av totalt 15 plasser i den internasjonale Google Science Fair-konkurransen. I tillegg er han den hittil yngste taleren på Athens TEDx-konferanse.

Nå er sommeren over:
En hanske perfekt for norsk vinter? »

(Kilde: DVICE)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen