Test

Tenacious D in the pick of destiny

Selve handlingen i filmen er latterlig enkel og derfor rimelig forutsigbar. Den unge JB får kjeft av hans sterkt kristne foreldre etter å ha fremført en veldig vulgær selvkomponert sang midt under kjernefamiliens middag. Så når faren, spilt av Meat Loaf, river ned alle rockeplakatene på veggen er det nok for den unge gutten. Han rømmer hjemmefra med mål Hollywood som mål.

Skal erobre rockeverdenen

Jack Black i kjent positur.
Jack Black i kjent positur.

Som voksen når han endelig frem til målet. Tilfeldig nok er den første personen som han treffer på Kyle Gass, som står på strandpromenaden og spiller, i JBs øyne, fantastisk gitar. Kyle Gass gir seg ut for å være en suksessfull gitarist. Han forteller om sitt nyeste prosjekt som JB kanskje skal få lov til å prøvespille for hvis han klarer opptreningen. Etterpå blir Gass riktignok gjennomskuet, men de blir enige om å skape et annet annet band, Tenacious D. Et band med alt annet enn små visjoner; de skal nemlig bli verdens beste band.

For å bli verdens beste band må de finne ”skjebnens plekter”. Et plekter som ble laget av selveste tannen til djeveln. Dette vet JB og Kyle Gass fordi de har sammenlignet bilder av legendariske rockere, og det eneste bandene har til felles, foruten å være suverende rockeband, er at de bruker det samme plekteret. Og dermed må vår duo logisk nok ut for å hente dette plekteret. En reise som vil sette deres vennskap på harde prøver.

Musikalsk komedie

Stairway to heaven?
Stairway to heaven?

"Tenacious D in The Pick of Destiny" er en morsom film som trekker i smilebåndene gang på gang. Et høydepunkt er når filmen parodierer forholdet mellom en mester og hans lærling. Hvor lærlingen gjør hva som helst for å vinne mesterens gunst. En annen morsom del er harseleringen av hvor lett en kan få og miste venner, uten noen grunn. I denne filmen får en ikke servert høyverdig humor. Den er rimelig rett frem og vulgær, men fremdeles veldig morsom om en er i humør til det.

I og med at filmen handler om et band er det naturligvis masse musikk ettersom handlingen går sin gang. Musical-komedie er en passende sjanger for filmen. Alle sangene står bandet for selv, selv om en også får et møte med Foo Fighters Dave Grohl, som har en liten rolle som Satan. Rock er selvsagt sjangeren, og tekstene er fremfor alt morsomme. Her kalles en spade for en spade, og en kuk for en kuk. Tenacious er ikke det beste rockebandet i verden selv om de kanskje mener det selv, men faktum er at sangene er såpass viktige for filmen at de løfter den et lite hakk.

Konklusjon

Tenacious D in the pick of destiny er absolutt en fin film å se hvis en ikke vil bruke kvelden på å tenke. Med til tider veldig fengende sanger drives handlingen frem. Fans av Jack Black vil ikke bli skuffet, for denne filmen følger den vanlige oppskriften han til nå har vist. Et lite pluss vil også blidgjøre fans, du kan nemlig velge deg rett til sangene i filmen om en har lyst på en da capo når filmen er ferdig.

Tenacious D in 'The Pick of Destiny'   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen