Telmore er ferdig i Norge

Telmore er ferdig i Norge

Da Mobilen.no i forrige uke kontaktet Telmore med spørsmål om de var ferdige i Norge, ønsket ingen i selskapet å kommentere ryktene. Men i dag kom altså pressemeldingen som bekrefter at det danske selskapet aldri klarte å få skikkelig fotfeste i det norske telemarkedet.

Dette er det andre mobilselskapet som avslutter sin virksomhet i Norge i 2007, etter at Easytel gikk konkurs i januar.

Talkmore overtar kundene

– Selv om vi har hatt en jevn kundetilstrømning siden oppstarten, og vi har vært rimelig fornøyde med utviklingen, så har vi ikke lenger den samme tålmodighet som da vi startet opp i fjor, forklarer markedssjef Christian A. Aanestad i Telmore.

Telmore startet sin virksomhet i Norge i september 2006, hvilket betyr at den omtalte ”tålmodigheten” varte i omtrent et halvt år.

Aanestad forklarer at kundemassen i sin helhet overføres til konkurrenten Talkmore.

– Årsaken til dette er at de har et konsept som ligger tett opp til Telmores konsept, uttaler markedssjefen.

Denne motivasjonen er nok ikke alene forklaringen på at Talkmore nå kan plusse 4500 Telmore-kunder til kundeporteføljen sin, men de økonomiske detaljene knyttet til forlytningen er ikke kjent.

200 kroner i startbonus

Sikkert er det derimot at Talkmore etterstreber en så smertefri ankomst for de nye kundene som mulig.

– Vi har full historikk på alle kunder fra dag en, og vil dessuten ønske dem velkommen med 200 kroner i ringerabatt, forteller daglig leder Pål Barth Nilsen i Talkmore til Mobilen.no.

– I hvilken grad vil kundene oppleve endringer i prisene de har vendt seg til når de nå forflyttes til dere?


– I de fleste tilfeller vil endringene slå ut riktig vei, sett fra et kundeperspektiv. Enkelte vil oppleve en viss prisøkning, men i hovedsak vil telefonregningene bli lavere. Dette vil du få bekreftet hvis du sjekker med telepriser.no, hevder Barth Nilsen.

Troll i ord

Dermed går det allerede troll i ord i Post- og teletilsynets (PT) spådommer fra fire uker siden. I forbindelse med Easytel-konkursen gikk PT-direktør Willy Jensen ut i Dagens næringsliv og hevdet flere mobilselskaper stod for tur.

– Det er en rent kynisk vurdering. Norge er et lite land. Det betyr at jo flere aktører det er, jo mindre markedsandel vil hver av dem få. Og jo mindre man er, jo vanskeligere er det å få det til å svinge økonomisk, sa Jensen den gang.

Telmore er på sin side ikke fornøyde med myndighetenes innsats.

– PT bør komme mye mer aktivt på banen og sørge for bedre rammevilkår for videreselgerne, slik at forbrukerne kan få nyte godt av lavere priser. Fortsatt er det norske markedet preget av en duopolistisk konkurransesituasjon med to store aktører som i hovedsak kontrollerer markedet til disfavør for mobilkundene, sier markedssjef Aanestad i Telmore.

Han og kollegene i Telmore Norge benytter tiden frem til 15. april med å avvikle virksomheten i Norge. Kundene i praksis være Talkmore-kunder senest fra denne datoen av.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen