Telio sender ut IP-telefonadaptere

Telefonoperatøren Telio er ikke som andre telefonoperatører. Selskapet har faktisk nesten ingenting med de tradisjonelle telefonlinjene å gjøre, og tilbyr kun telefonitjenester over internettprotokollen IP. Forkortelsen VoIP (Voice over IP) er allerde velkjent for de nesten ti tusen menneskene som har skrevet seg på Telio sitt tilbud om tilnærmet gratis tellerskritt, mot en fast månedlig avgift for internetttelefonien.

Nå melder Telio i et brev til kundene sine at de har inngått en avtale med nye leverandører som skal sende ut 3000 adaptere den første uken og deretter 2000 i måneden. Dermed skulle alle som har bedt om telefonadapter fra Telio motta en i løpet av de neste par ukene, og deretter være klare til å takke farvel til sin nåværende teleoperatør.

Det har ikke bare vært fryd og gammen helt fra starten for Telio. Selskapet har nemlig fått problemer med å levere nok telefonadaptere - som gjør at vanlige telefoner kan benyttes på ethernet-kontakter, og var kanskje ikke helt forberedt på å få så mange kunder som de har fått. Med den nye leverandøren skulle derimot problemene være ute av verden, og Telios kunder være klare til å kaste seg på VoIP-bølgen.

Det vil si alle utenom rundt 20 prosent av Telio sine kunder som har bestilt WLAN-telefoner. Disse lar fortsatt vente på seg, og Telio lover nå at de skal være på plass i april. En spesiell fordel med WLAN-telefoner ligger i selve oppbyggingen av VoIP-nettet, som er at telefonnummeret følger telefonen, og VoIP-telefoner brukes over alt der det er WLAN- eller ethernet-tilkobling.

Det gjenstår å se om noen av de store ADSL- og telefonileverandørene i Norge vil følge opp Telio og lansere sine egne VoIP-løsninger.

(Kilde: Telio)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen