Telio frister med billig-abonnement

Mobiloperatørene spretter opp som paddehatter for tiden, og nå har bredbåndstelefonileverandøren Telio også kastet seg på bølgen. Selskapet tilbyr nå ett abonnement, Telio Mobil.

Som alle andre operatører, vil Telio også gjerne formidle at de er billigst i landet. Operatøren har et sterkt kort på hånden, nemlig førsteplassen på Post- og Teletilsynets prisoversikt over norske mobiloperatører, Telepriser.no.

Telio reklamerer med både gratis ringeminutter, SMS og nettsurfing. Går du Telios prisliste litt nærmere etter i sømmene, vil du se at flere av operatørens lokkemidler har haker som det kan være verdt å merke seg.

Å etablere et mobilabonnement hos Telio koster en hundrelapp. Denne prisen gjelder imidlertid bare hvis du allerede abonnerer på bredbåndstelefoni hos selskapet. Gjør du ikke det, må du ut med heftige 495 kroner i etableringsavgift. I tillegg må du forplikte deg til å motta regingene via AvtaleGiro for at du i det hele tatt skal få tegne abonnement. Det vil si at regningsbeløpet trekkes automatisk fra din bankkonto.

Operatørene kniver om å komme lengst mulig opp På Telepriser.nos liste. På andreplass blant de etterbetalte abonnementene finner vi abonnementet Hello Only fra den ferske operatøren Hello. Hello stiller ingen spesielle krav for at du skal få lov til å være abonnent. Her må du ut med 299 kroner i etablering uansett hvem du er og uansett hvordan du foretrekker å betale regningene dine.

"Gratis" månedsavgift
På Telios egen prisoversikt står det at abonnementet deres ikke medfører noen månedsavgift. Men også her kan det lønne seg å lese den lille skriften. Er du ikke bredbåndstelefonikunde, vil du nemlig få en regning på minimum 99 kroner i måneden, uansett om du har ringt for denne summen eller ikke. Bredbåndskunder i Telio betaler ikke noen månedsavgift for sitt mobilabonnement.

Når det gjelder bindingstid, kan du si opp abonnementet ditt hos Telio når du selv måtte ønske det.

"Gratis" ringeminutter
Telio sier at de tilbyr 30 gratis samtaleminutter til alle nett i Norge per måned. Dette er imidlertid ikke helt sant, da selskapet likevel krever en startavgift på 59 øre for hver samtale du starter.

Går du over de 30 minuttene, vil Telio ha 89 øre av deg per minutt, noe som er langt i fra den billigste minuttprisen du kan få her til lands.

Hos Hello får du ingen samtaleminutter med nedsatte kostnader. Operatøren krever 69 øre i startavgift, og 55 øre per minutt, og er dermed en av landets billigste operatører når det gjelder minuttpriser. Hvis du snakker mer enn 30 minutter i måneden, er altså Hello langt billigere enn Telio.

Til sammenlikning ligger Telenor og Netcoms laveste minuttpriser på henholdsvis 69 og 59 øre, uavhengig av hvilket mobilnett du ringer til.

Telio lar deg også sende 30 gratis SMS i måneden, og etter at de er sendt betaler du 45 øre per SMS. Dette er en lavere SMS-pris enn hos de fleste andre operatørene. MMS koster 1,99 kroner.

Telio tilbyr også tjenester som GPRS, EDGE og 3G i sitt abonnement. Selskapet reklamerer med at du får støtte for disse tjenestene uten ekstra kostnad. Men vi har fortsatt til gode å se en norsk operatør som ikke tilbyr støtte for disse teknologiene gratis.

"Gratis" nettsurfing
I sin prisoversikt for tjenester skriver Telio at GPRS, EDGE og 3G ikke medfører noen som helst avgift. Det kan stilles spørsmål med om dette er misvisende, når du faktisk betaler 9,99 kr per MB du laster ned til mobiltelefonen din.

Det er ikke lett å finne frem i jungelen av mobilabonnementer, og med Telios inntog på markedet, har du enda en operatør å vurdere før du finner ut hvilket abonnement som passer best for deg.

Kort opp summert kan vi si at Telios nye mobilabonnement kan virke fristende ved første øyekast, men at det absolutt er verdt bryet å ta frem lupen og lese den lille skriften.

Telio lokker med gratis SMS og ringeminutter. Men ser vi bort i fra dette, er det kun på SMS at Telio er billigere enn sin nærmeste konkurrent, Hello Only. Telios abonnement er altså i praksis kun interessant for deg som bruker mobiltelefonen svært lite.

Det kan for øvrig være verdt å merke seg at Telio har vært i vinden før på grunn av sine reklamer for bredbåndstelefoni. Så sent som i mars i år, fikk selskapet på pukkelen av Forbrukerrådet for villedende markedsføring. Dette kan du lese mer om i saken "Forbyr lokkepriser" fra vår søsterside Hardware.no.

Du kan lese mer om Telio og selskapets nye mobilabonnement på operatørens egne nettsider.

(Kilde: Telio, Hello, Telepriser.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen