TeliaSonera går for VoIP

TeliaSonera vil gjøre mobiltelefonen din til ”fasttelefon” når du bruker den på kontoret. – Vi ser at vi med dette kannibaliserer våre normale inntektskilder, men har besluttet å være i forkant av utviklingen, sier TeliaSoneras direktør, Anders Igel.

- IP-telefoni har mange fordeler. Det er billigere og bedre og vil komme. Derfor satser vi på denne teknologien.

Bruker mobilen
Om lag 22 prosent ringer med mobiltelefonen når de sitter på kontoret, selv om de aller fleste har fasttelefon. Med en såkalt IMS-løsning kan mobiltelefonen koble seg til omverdenen via det trådløse nettverket på arbeidsplassen. Forutsetningen er at det trådløse nettverket er skalert for å takle IP-telefoni.

Ettersom mobiltelefoni er dyrt, og IP-telefoni billig, så vil bedrifter som bruker IMS raskt spare inn kostnadene, hevder Igel. De ansatte kan bruke mobilen med de samme mulighetene for konferansesamtaler, sentralbord og andre tjenester knyttet til dagens kontortelefon.

Ikke i hotspots
IMS må ikke forveksles med UMA (Unlicensed Mobile Access), som lar deg bruke mobilen som IP-telefon over alt hvor det finnes trådløst nett. På en måte kan du si at det er IP-telefonen du bruker på kontoret som nå kan brukes også som mobiltelefon.

Innsparingen kommer altså bare når den ansatte er på arbeidsplassen. Utenfor kontoret bruker telefonen mobilnettet.

Langt unna
Løsningen TeliaSonera jobber med er fremdeles langt unna kommersiell lansering. Så langt at ingen ville gi noen pekepinn om når en utrulling kan skje. Men teknologien finnes. Den er kommet så langt at både Cisco og Nokia nå har live demonstrasjoner av systemet på 3GSM i Barcelona.

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen