Telia Sonera: - budet for lavt

Den franske telegiganten har lenge siklet over det svensk-finske selskapet Telia Sonera og varslet for en måned siden at de ville legge inn et bud om kort tid. Nå har de lagt inn et indikativt bud på 63 svenske kroner per aksje, noe som priser Telia Sonera til omtrent 280 milliarder svenske kroner.
 
Budet på Telia Sonera anses imidlertid som lavt av styret til Telia Sonera, fordi nesten halvparten av budet består av aksjer.
 
Styret er misfornøyd
Ifølge di.se sier Tom von Weymarn i Telia Sonera-styret at de hadde ventet et høyere bud.
 
- Vi sier klart nei fordi det er alt for lavt. Kombinasjonen av penger og aksjer gir alt for lite per aksje, sier Weymarn.
 
Ledende operatøren
Oppkjøpet av Telia Sonera er viktig for France Telecom, som vil ifølge Dagens It/TDN Finans bli den ledende operatøren på markedet i 21 land dersom handelen går i orden. I ytterligere ni land vil France Telecom få en vesentlig bedre markedsposisjon.
 
Det betyr i så fall at France Telecom blir Europas tredje største selskap innen telekommunikasjon. På verdensbasis vil den franske telegiganten innta fjerdeplassen.
 
Netcom og Chess
Dersom France Telecom kjøper Telia Sonera vil selskapet få168 millioner mobilabonnenter totalt. Norges nest største mobiloperatør Netcom eies av Telia Sonera, og det samme gjør Chess, som vil si at også norske kunder er tatt med i beregningen.

Det er imidlertid lite trolig at et eventuelt oppkjøp vil føre til drastiske forandringer for de norske mobiloperatørene og deres kunder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen