Telia dropper fastnettet

Teliasonera vil i stedet for, som ett av de første selskapene i verden, drifte et helt nytt IP-basert datanettverk som baserer seg på internett. Dette digitale nettet skal både kunne håndtere mobil- og fastnettelefoni etter den kommende NGN-standarden.

Også for mobiltelefonen
Teliasonera har stor tro på at internettbasert telefoni vil bli fremtidens telemarked, og at IP-baserte systemer vil kunne bli brukt til både mobiltelefoni og for fastnettet, skriver svenske Elektroniktidningen.

Målet for Teliasonera er at det nye nettet skal dekke hele Norden, og at det skal være klart innen fem år. Det vil i så fall gjøre Teliasonera til ett av de første teleselskapene i verden som kun vil ha IP-basert mobil- og fastnettelefoni - noe som mange teleselskap har snakket om i flere år, men som TeliaSonera altså vil være blant de første til å sette ut i live.

Den endelige beslutningen om hvorvidt en full migrering skal skje vil nok ikke bli tatt før tidligst i 2006.

Systemleverandørene har allerede sett på saken og banker på døren for å få levere teknologien. Teliasonera vil etter alt å dømme ha flere leverandører i porteføljen, og selskap som Ericsson, Nokia og Siemens hører til blant favorittene.

Det eldre kobbernettet til selskapet vil trolig være en saga blott i 2012.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen