Teleselskap overvåket journalister

IT-, tekno- og tele-journalister mottar stort sett få trusler. De verste kommer fra illsinte lesere som er uenige i tester, eller som ikke er fornøyde med anbefalningene de får.

I Tyskland truer derimot større farer.

Overvåket journalister
Det tyske teleselskapet Deutsche Telekom har nemlig blitt tatt på fersken i en meget pinlig affære. Ifølge Ars Technica har selskapet over lengre tid overvåket telefontrafikken til journalister.

Det var avisen Der Spiegel som først avslørte at Deutsche Telekom hadde hyret privatetterforskere til å gå gjennom teletrafikken til flere tyske journalister. Formålet var å finne personer innen selskapet som hadde kontakt med pressen og lekket informasjon. Gjennom å analysere informasjonen og sjekke kontakt med personer innen Deutche Telekom og publiseringsdatoer av artikler håpet teleselskapet å finne interne syndere.

Deutsche Telekom har ikke stoppet her, de har også brukt skjult kamera for å avsløre kontakt med journalister.


Deutsche Telekom har overvåket journalister for å finne interne lekkasjer.

Vil etterforske tidligere direktør
Påtalemyndighetene i Tyskland melder at de vil sette i gang en etterforskning for å se om det er hold i påstandene. De vil også etterforske om tidligere styreleder i selskapet, Kai-Uwe Ricke, har visst om den ulovlige overvåkningen.

Deutsche Telekom var tidligere et statlig selskap med monopol på teletjenester i Tyskland. I dag eier den tyske stat fortsatt 15 prosent av aksjene direkte pluss 17 prosent som de eier indirekte gjennom andre statlige selskaper.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen