Telepriser slaktes

De fleste er enige om at det norske mobilmarkedet er veldig uoversiktlig. Tjenesten Telepriser.no fra Post- og teletilsynet er ment å være forbrukernes guide i dette markedet. Operatøren Chess er imidlertid svært kritiske til tjenesten.

- Jeg mener dette bør være en kostnadskalkulator som viser hva det koster å ha et mobilabonnement. Slik tjenesten er i dag reflekteres ikke det, sier administrerende direktør i Chess, Per Christian Andersen, til Dagens it.

Store mangler
Beregninger fra Chess viser at hele 60 prosent avkostnadene ved å ha en mobiltelefon ikke regnes med hos Telepriser.no. Han er spesielt kritisk til at tjenesten ikke tar med venneabonnementer, utenlandstrafikk eller subsidierte mobiltelefoner.

- I dag bytter folk telefon i snitt hver 14. Måned. Jeg mener at mobiltelefon må beregnes som en del av kostnaden på nettsiden. Tjenesten reflekterer heller ikke wapping og databruk over mobilen, sier Andersen, som innser at det er komplisert å utvikle tjenesten slik han vil.

Chess støttes
Mobilgiganten Telenor støtter Chess i deres kritikk og hevder de lenge har påpekt at tjenesten gir et skjevt bilde. De mener det ikke nødvendigvis er riktig at aktører som Onecall, som ligger høyt på listene hos Telepriser.no, er de billigste.

- Det er greit at Onecall er rimeligere på en del punkter, men vær oppmerksom på en rekke priselementer som ikke kommer frem på Telepriser.no, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Dagens it.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen