Telenors kommunikasjonsløsninger i Microsoft Office 2003

  • Endret
Utviklingsprosjektet verdiøker Telenors portefølje av kommunikasjonstjenester ytterligere. Løsningen kalles "Telenor Plug-in" og gir brukere som arbeider i en Office 2003-applikasjon direkte tilgang til tjenester som SMS, MMS, Mobilhandel, Opplysningen 1881, Telenor Online, sjekking av ADSL-tilgjengelighet eller Canal Digitals programmer. Flere tjenester vil bli gjort tilgjengelig i løpet av kort tid.

Et eget ikon på oppgavelinjen åpner et nytt vindu ved siden av det dokumentet man arbeider med. Her kan man lete fram nødvendige opplysninger via Opplysningen 1881 og lime for eksempel adressedetaljer direkte inn dokumentet. Alternativt kan man sende en MMS med dokumentet som vedlegg. Gjennom tilgang til Canal Digital blir det mulig å både finne hvilke filmer som sendes og eventuelt bestille filmen direkte dersom den er et betal-tv-tilbud. Gjennom Mobilhandel kan man også benytte tilbudet om å kjøpe for eksempel en av topp 10 DVD-er som finnes listet. Telenor Plug-in gir også direkte link til Telenor Online for bruk av Onlines e-posttjenester.

Telenor Plug-in kan lastes ned fra hjemmesidene til Microsoft eller Telenor og blir da automatisk lagt inn i oppgavelinjen til de nye Office 2003-applikasjonene (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, OneNote, Publisher og Visio). Løsningen bruker standarden XML for å finne og navigere i intern eller ekstern web-basert informasjon uten å forlate Office-applikasjonen.

"Telenor og Microsoft har med utgangspunkt i Microsoft Office 2003 lykkes i å omdanne pc'en til et enda mer dynamisk og interaktivt kommunikasjonsverktøy for Office-brukerne i Norge," sier Birger Steen, adm. direktør i Microsoft Norge. "Telenor har brutt nye grenser i sin bruk av XML-baserte web-tjenester som binder sammen data fra flere kilder og tillater bredere tilgang til tjenestene, noe som øker verdiskapningen for brukerne," sier Steen.

"Vi er glade for at vi på denne måten kan bidra til å gjøre våre tjenester enda mer tilgjengelig," sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. "Microsofts Office 2003-løsninger gir betydelige fordeler gjennom å kombinere våre mest brukte kommunikasjonsløsninger med Microsofts mest brukte applikasjoner. Vi ser fram til å videreutvikle dette og tilby de samme løsningene i det internasjonale markedet, for eksempel gjennom vårt ungarske mobilselskap Pannon GSM," sier Baksaas.

Pressemelding fra Telenor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen