Telenor vil stoppe mobilmobbing

Annonsør­innhold
Les hele saken »
"Advarsel! Du har blitt sperret fra å sende meldinger til dette nummeret."

Flere enn én av ti av de over 18 år mobbes via mobiltelefonen, ifølge en undersøkelse analysebyrået Respons har gjort. Ifølge Trygg Bruk har 15 prosent av de yngre mottatt en truende melding mens 8 prosent har blitt ertet eller plaget. 

Telenor, Røde Kors og Barnevakten tar nå grep, og har nå laget en ny tjeneste som skal la deg svarteliste mobilmobbere. 

Velg hvilke numre du vil blokkere

Tjenesten blir tilgjengelig 15. desember. Mobbefilteret kan bestilles ved å ringe Telenors kundeservice (09000), og administreres via "Min side" på Telenors nettsider. Her kan du selv velge hvilke mobilnumre du vil sperre ute. 

Når disse i ettertid sender deg meldinger, får de beskjed om at de har blitt sperret fra å sende SMS til abonnenten. Disse meldingene sendes til en e-postadresse, slik at for eksempel foreldre kan følge med på hva som sendes. 

Ikke mobilsamtaler

Foreløpig er det bare tekst- og multimediameldinger (bilder og video) som kan sperres ute, mens mobilsamtaler fortsatt vil mottas som normalt.

I pressemeldingen fra Telenor, Røde Kors og Barnevakten legges det også mye vekt på annen digital mobbing. Nær 100 prosent av alle ungdomskoleelever har MSN på PC-en. 

Dersom du er utsatt for digital eller annen mobbing anbefales det å ringe Røde Kors-telefonen på 800 333 21 eller sende en e-post via korspahalsen.no. Begge tjenestene er gratis, og du er helt anonym.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen