Telenor vil selge musikk

Telenor gikk idag ut med en pressemelding om at de som et av de første teleselskapene i verden vil tilby musikknedlasting over mobilnettet. Annonseringen skjedde i forbindelse med festivalen by:larm i Bergen. Tjenesten skal dekke et vidt spekter av musikk-relatert underholdning som rommer alt fra nedlastning av bilder av artister til å kunne høre på smakebiter eller hele sanger av albumene deres.

Dette betyr enkelt og greit at enhver person med GPRS-telefon snart vil kunne laste ned det siste innen musikk, om det så er Kurt Nilsen eller Vikingarna. GPRS betyr at man kan laste ned større datamengder uten å betale for tiden man er påkoblet. En vanlig tre minutters sang tar omtrent tre minutter å laste ned ifølge Telenor, men dette kan variere noe fra telefon til telefon.

Musikk og filmnedlasting har tidligere vært noe som har vært forbundet med fremtidens mobilnett 3G. Men nå mener tydeligvis Telenor at dagens marked og mobiltelefoner er modne for en slik tjeneste. Og det er vel ingen tvil om at musikk er noe som er greit å ha når man er på farten.

Da vi snakket med Per Christian Andersen, daglig leder for djuice, sa han at dette var et konsept som Telenor ville satse knallhardt på. I fremtiden vil telefoner få større minnekapasitet og det vil da bli et større marked for et slikt konsept, sa han.

Telenor er første selskap i verden til å tilby en slik tjeneste. Andre selskaper som Vodafone og 3 har lenge hatt en egen underholdningsavdeling, men Telenors tilbud strekker seg noe lengre ved å tilby musikkstreaming direkte til telefonen. For å bestille eller høre på en låt går man bare inn på djuice's WAP-side.

For å hindre videre spredning av sangene som lastes ned har Telenor lagt inn en kopisperre som gjør at sangen kun kan avspilles med et bestemt sim-kort. Også nedlastingen vil bli nøye sikret ved kryptering, og Telenor håper med dette at musikkbransjen vil ta imot det nye tilbudet med åpne armer.

I begynnelsen vil det kun være mellom 250 og 300 sanger tilgjengelige, et antall man håper vil øke ettersom tjenesten blir mer etablert. Sangene vil også være tilgjengelige for nedlastning som ringetoner og man kan også kjøpe forskjellig relatert materiell som bilder og sangtekster til hver sang.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen