Telenor vil redde barna

Med dette samarbeidet ønsker Telenor og Redd Barna å gjøre en felles innsats for å bekjempe spredningen av bilder og filmer som viser seksuelle overgrep mot barn.

 

Telenor vil gi Redd Barna en million kroner i årlig støtte til dette prosjektet. I tillegg skal partene utveksle kunnskap, drive kompetanseutvikling og spre informasjon om hvordan forhindre at barn kommer i farlige situasjoner når de bruker Internett og mobiltelefon.

 

- Vårt mål med å samarbeide med Redd Barna er å bidra til at Internett og mobiltelefoni blir trygge og gode kanaler for barn. Som største leverandør av Internett og mobiltelefoni i Norge, er vi svært opptatt av at barn og unge skal kunne benytte moderne kommunikasjonsmidler uten å utsettes for fare, sier Direktør for Privatmarked i Telenor, Berit Kjøll, i en pressemelding.

 

Redd Barna driver i forbindelse med denne problemstillingen allerede omfattende informasjonsarbeid i skolen. I tillegg driver de påvirkningsarbeid overfor offentlige myndigheter, hjelpeapparat og politi.

 

- Telenor viser med denne avtalen at de tar samfunnsansvar. Barn må kunne bruke Internett og mobiltelefon trygt. Avtalen med Telenor sikrer at Redd Barna kan fortsette arbeidet sitt med dette – samtidig som Telenor kan bruke tyngde og teknisk kompetanse til å utvikle gode løsninger, sier Gro Bakken i Redd Barna.

 

Nettvett-turné

I disse dager gjennomfører Redd Barna og Telenor en felles nettvett-turné. 44 ungdomsskoler over hele landet får besøk, og hensikten er å lære ungdommen gode holdninger ved bruk av mobiltelefon og Internett. Turneen startet i Kirkenes i slutten av august, og avsluttes i Lillehammer 28. oktober.

 

Telenor og Redd Barna har tideligere hatt en toårig samarbeidsavtale, og det er denne som nå videreføres.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen