Telenor vil kutte surfeprisene

Flere skrekkhistorier har fått mange til å være særdeles forsiktige når det gjelder å bruke mobilen til å surfe med. Regninger på flerfoldige tusenlapper er velegnet som skremselspropaganda i så måte.

Mobiloperatørene er imidlertid veldig interesserte i å få brukerne til å bruke datamulighetene i telefonene. Derfor kommer blant annet Telenor til å endre på sine prisstrukturer for å stimulere bruken.

- Vi skal endre på prismodellen, sier sjef i Telenor Norge, Ragnar Kårhus, til Dagens IT.

Kårhus har ikke det endelig svaret på hvordan prisstrukturen blir fremover, men han regner med at Telenor vil utvide modellene for fast- og maksimalpris.

Vil ha flere brukere
Hovedgrunnen til at Telenor og de andre operatørene ønsker å få flere til å overføre data via mobilen er selvsagt at de vil tjene mer penger. Det er ikke vanskelig å se at det er et stort potensial. Selskapet har tross alt 2,7 millioner abonnenter. Av disse bruker opptil 750.000 mobilt internett i løpet av én måned, mens dagstallene er på rundt 90.00 brukere.

- Det ligger et betydelig potensial for oss i å få flere til å bruke mobilt innhold, sier Kårhus videre, mens han også fremhever at selskapet må bli flinkere til å gjøre det enkelt for brukeren.

Tror på lavere pris
Eksperter hevder at prisen på mobilt internett må være riktig før brukerne skal strømme til. Gartner-analytiker Leif-Olof Wallin mener operatørene bør innføre fastpris.

- Det må starte med prisene. Når prisene blir riktige, ser vi at flere attraktive tjenester kommer. Slik har det vært i andre land, og jeg ser ikke at Norge skal være så annerledes fra resten av verden på den biten, sier Wallin til Dagens IT.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen