Telenor vil kjøpe Teliasonera

For kort tid siden ble det kjent at France Telecom var ute etter både svenske Teliasonera og norske Telenor. Nå ser det imidlertid ut til at Telenor er ute etter svenskene selv.

Ifølge Svenska Dagbladet Næringsliv skal Telenor ha hyret inn Nordea og JP Morgan som rådgivere i forhold til et eventuelt bud på den svenske telegiganten.

En gigant
Prosessen med en fusjon mellom de to nordiske gigantene skal ha startet allerede for ett år siden, med den forrige konsernsjefen i Teliasonera, Anders Igel i spissen. Flere hevder en slik fusjon vil skape en nordisk gigant med stor global gjennomslagskraft.

- Alle kan se logikken i en slik avtale, så det er en selvfølge at det vurderes, sier en av de med kjennskap til prosessen.

Problemer i horisonten
Det er imidlertid noen skjær i sjøen. For det er ikke utenkelig at nordiske konkurransemyndigheter vil ha noen innsigelser mot en eventuell fusjon. Ikke minst fordi Teliasonera eier Telenors største konkurrent her i Norge, nemlig Netcom.

Ifølge Svenska Dagbladet Næringsliv skal en slik nordisk gigant få totalt 64 prosent av mobilmarkedet i Sverige, noe som er dobbelt så stort som Tele2 som ligger som nummer to.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen