Telenor vil inn i Egypt

Telenor vokser stadig både i Norge og i utlandet, og har nå til sammen 90 millioner mobilabonnenter. Om operatøren får viljen sin, kan Telenor snart få enda flere abonnenter, denne gangen i Egypt.

Mens Telenor som regel pleier å kjøpe opp andre operatører, går selskapet en annen vei i Egypt. Her ønsker Telenor nemlig å bygge et helt nytt mobilnett. Derfor har Telenor nå kastet seg inn i kampen om en egyptisk GSM-lisens, i samarbeid med det egyptiske teleselskapet NTC. Telenor-sjef Frekdik Baksaas ser for seg å bruke 6 milliarder kroner på å bygge ut nettet.

Baksaas ser et stort potensiale i det egyptiske mobilmarkedet, har har tro på at Telenor kan gjøre det stort i landet med 73 millioner innbyggere.

- Det er bare 20 prosent mobilbruk i markedet i dag, men landet har en sterk økonomisk vekst. Det regner vi med smitter over på mobilbruken, sier Baksaas til NA24.no.

Operatøren la for øvrig frem sine resultater for årets første kvartal i dag. Selskapet kunne vise til sterk vekst både i Norge og i utlandet. Du kan lese mer om Telenors resultater i artikkelen "Sterkt fra Telenor".

Store i Pakistan
Et av landene hvor Telenor har hevdet seg mest hittil, er Pakistan. I mars i fjor åpnet Telenor Pakistan sitt eget mobilnett med brask og bram. På bare ett år har Telenor Pakistan fått nesten to millioner mobilkunder. Telenor har også mobilvirksomhet i land som Ukraina, Bangladesh, Malaysia og Thailand. I sistnevnte land har Telenor nå 8,7 millioner abonnenter.

Og nå står altså Egypt for tur. Mens Telenor selv regner med å tjene penger, har ikke alle kritikere like stor tro på selskapets Egypt-planer. Analytiker Ole Petter Kjerkreit i Enskilda Securities mener at Telenor kanskje tar forhastede beslutninger ved å hoppe på lisenskarusellen i Egypt.

- Hvis de skulle komme over attraktive muligheter i nye markeder ser jeg gjerne at de utnytter dem, men de bør ikke gjøre noe overilt. Det er så stor interesse for å posisjonere seg for tiden at det fins få gode muligheter, sier han til Dagens IT.

Arve Johansen i Telenor forteller at operatøren følger nøye med på utviklingen av mobilmarkedet i Egypt, og avslører at de også snuser på 3G-mulighetene i landet. Snart vil det nemlig Egypts tredje 3G-lisens komme i salg.

(Kilde: Digi.no, NA24.no, Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen