Telenor vil ikke bruke UMA

Mandag lanserte NetCom sin HomeFree-tjeneste. En tjeneste for mobil IP-telefoni basert på UMA-teknologi som er ment å gi billigere telefoni til brukerne. Telenor på sin side kaller UMA-teknologien for et kortsiktig nisjeprodukt, skriver Inside Telecom.

- Vi anser dette for å være et nisjeprodukt drevet fram av mobiloperatørverdenen. Teknologien er kortsiktig og mangler bred støtte fra telefonleverandører, sier leder for Nordic Mobile Products i Telenor til Inside Telecom.

I denne artikkelen kan du se en oversikt over telefoner med UMA-støtte som allerede er annonsert.

Les også:

- Slik er NetComs gratistjeneste
- NetCom lar deg ringe gratis
- NetCom vil du skal ringe billigere

Ikke stabil nok

Selskapet har vurdert teknologien, men har valgt å gå for konkurrerende løsninger av flere grunner. Selv om de ikke vil kalle UMA-løsningen for ustabil hevder de at det er lite sannsynlig at brukerne oppnår den stabiliteten de er vant til fra fasttelefon eller mobilen.

- Vi har bestemt oss for ikke å satse på UMA, sier Brown.

Tester egen løsning

Telenor velger i stedet en løsning basert på IMS (IP Multimedia Subsystem) og SIP (Session Initiation Protocol). Selskapet mener dette er en ”nettbasert teknologi som støttes av mange produsenter”.

Telegiganten vil ikke kommentere når produktet vil slippes løs på markedet. De kan imidlertid røpe til Inside Telecom at de er i andre betafase med et begrenset antall testkunder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen